Amenajari Interioare

Amenajarea unui loft din podul unei case vechi

Recastigarea spatiului neutilizat din pod este o solutie ingenioasa, in special pentru familiile care se extind, dar care nu doresc sa treaca prin disconfortul mutatului.

In galeria foto veti descoperi podul unei case vechi din centrul Bucurestiului, amenajat astfel incat sa se pastreze la vedere cat mai mult din suprafetele de lemn.

Lucrarile de amenajare au durat circa un an, timp in care acoperisul a fost reparat, tigla veche a fost inlocuita cu una noua, la fel si dusumeaua. In locul ochiurilor de geam din pod au fost montate ferestre de mansarda, iar apoi rulouri textile.

A urmat impartirea spatiului, realizata cu ajutorul unor pereti usori, din gips-carton. Pe peretii laterali – acolo unde a fost posibil – s-au pastrat la vedere capriorii vechi.

Cel mai interesant aspect a fost cel al recuperarii arhitecturii grinzilor si caramizilor.

In ceea ce priveste lemnul, au fost indepartate mizeria si cuiele de pe suprafata lemnului. Tratat apoi simplu, cu ulei de in si rasina, lemnul a capatat un aspect viu si stralucitor.

Pentru a fi in ton, dusumeaua a fost baituita si apoi data cu lac (a mers foarte bine cel folosit pentru ambarcatiuni), pentru protectie. Tonurile dusumelei sunt ba rosietice, ba galben coniac, ba maro mai inchis, stil nuc sau lemn ars.

Pentru caramida, munca a necesitat la fel de multa rabdare, curatarea cu periile de sarma fiind foarte anevoioasa. Golurile au fost umplute cu var, combinatia dintre cele doua materiale naturale, precum si cea dintre culori (rosu-alb) fiind foarte reusite, pastrand aspectul antic al structurii.

Deoarece exista riscul de se macina, caramizile au fost lacuite (tot cu lac pentru ambarcatiuni), redandu-li-se astfel prospetimea si o splendida culoare vie.

Rezultatul: un loft de aproximativ 100 mp, care inglobeaza holul, livingul, diningul si un salon adiacent. Celelalte incaperi sunt: un dormitor, un mic cabinet de lucru, o camera de oaspeti si o incapere folosita pentru dressing si depozitare.

Cu totii stim ca restaurarea unei case vechi costa chiar si de doua-trei ori mai mult decat ridicarea de la zero a uneia noi. Insa daca va numarati printre cei care apreciaza arhitectura de alta data si casele traince, rezultatul este unul care merita orice efort suplimentar.

 

Pentru a suporta mai usor costurile presupuse de o astfel de lucrare va recomandam sa apelati la un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii și prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si renovarea e mai ampla, puteţi solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

Related posts

Pridvorul, prima solutie de conditionare a aerului

Adina Meyers

Cum iti poti mobila locuinta pentru prima oara fara o cheltuiala prea mare

Adina Meyers

In cadrul celei de-a saptea editii Black Friday la PIATRAONLINE, punem pe piata timp de 2 zile peste 70 de produse ce insumeaza peste 20.000 mp de piatra naturala in stoc, special pregatita pentru aceasta campanie.

Adina Meyers