Garsoniera poate da o gramada de dureri de cap celor care se apuca de amenajarea acesteia. Partea buna e ca avem destul de multe solutii la dispozitie si o gramada de stiluri spre care noi sa ne indreptam atentia. Tot ce avem nevoie e de putina imaginatie si informare, astfel incat sa ne putem da seama exact care sunt preferintele noastre si cum facem sa le transpunem cat mai bine in ceea ce priveste locuinta noastra.

In articolul de astazi noi vom vorbi mai multe despre stilul scandinav, care e ideal atunci cand vine vorba de garsoniere. De ce spunem asta? Pentru ca acest stil este unul al simplitatii, al minimalismului. Practic nu vom vedea brizbrizuri sau accesorii care sa incarce inutil locuinta noastra, lucru care ne va oferi senzatia de spatiu aerisit. Ne vor fi putin „pacalite” si simturile, in sensul ca ni se va crea iluzia unor incaperi mult mai spatioase decat sunt ele in realitate. Suna foarte bine, asa-i? Mai ales ca vorbim de o garsoniera care ne pune un spatiu destul de limitat la dispozitie.

Garsonierele care sunt amenajate in stil scandinav sunt apreciate pentru faptul ca ne ofera liniste si calm. Sunt foarte calduroase si ne dau senzatia de spatiu curat, numai bun pentru relaxare. Interioarele amenajate in acest stil sunt scaldate in lumina naturala si lasa impresia de simplitate si naturalete. In multe cazuri se opteaza pentru niste nuante deschise, o abundenta de tesaturi si stofe naturale, precum si obiecte de mobilier cat mai minimaliste, astfel incat sa nu incarce inutil incaperile.

Atunci cand vine vorba de stilul scandinav, multe persoane apeleaza la o schema cromatica de griuri, tonuri de albastru combinate cu lemn si pluta, precum si negru, care este prezent in special in ceea ce priveste picturile de pe perete sau gresia din baie. Desigur, posibilitatile nu se termina aici, existand o gramada de alternative cromatice la dispozitie. Sfatul nostru? Pentru ca totul sa iasa bine apeleaza la un designer de interioare, deoarece el este cel mai in masura sa te ajute sa ai o locuinta de vis, perfecta pentru tine. Cel mai probabil vei spune ca asta implica costuri suplimentare, dar in final vei ajunge la concluzia ca ai luat cea mai buna decizie sa vorbesti cu un specialist.

Un element de baza al interioarelor amenajate in acest stil este lemnul natural. Albul din abundenta de asemenea nu lipseste, el fiind apreciat pentru modul in care poate mari vizual orice incapere, prin faptul ca reflecta lumina naturala. Din moment ce stilul scandinav este unul care lasa impresia de naturalete, un alt element important care ne aduce mai aproape de natura este reprezentat de plantele de apartament pe care le vom amplasa peste tot prin garsoniera.

In ceea ce priveste obiectele de mobilier, si aici ne vom indrepta atentia catre simplitate. Mobilierul trebuie sa fie unul cat mai simplu si usor de manevrat, precum si cat se poate de minimalist. Evident, nu trebuie sa uitam de functionalitatea sa, care este foarte importanta.

Related posts

2 reguli pentru a vă da seama unde să puneți umidificatorul

Adina Meyers

Poti schimba aspectul locuintei tale atunci cand stii sa te joci cu nuantele de culoare – iata cum faci asta

Adina Meyers

In timpul verii aparatul de aer conditionat este o adevarata necesitate. Tu stii cum il alegi?

Adina Meyers