Home

Amenajarea ingenioasa a unui apartament de dimensiuni mici

Apartamentele din Romania nu sunt chiar unele dintre cele mai mari ca dimensiuni, iar daca bugetul nu ne permite, atunci cu siguranta apartamentul nostru va fi unul mai mic. Acest lucru nu trebuie insa sa reprezinte un minus, iar asta pentru ca daca stim sa respectam niste reguli simple de amenajare si decorare putem obtine senzatia de spatiu si confort. Practic nu va lasa sa se vada ca vorbim de un apartament de dimensiuni mici. Haide sa vedem impreuna in acest articol care sunt aceste reguli pentru o amenajare ingenioasa a spatiului de locuit.

Atunci cand ai un apartament micut, e bine sa faci tot ce iti sta in putina pentru a crea impresia de spatiu. Asta trebuie sa faci chiar de la inceput, deoarece solutiile implica, printre altele, si alegerea unor anumite nuante de culoare atunci cand vine vorba de zugravirea peretilor.

Lumina este cea care creaza impresia de spatiu, de profunzime, asadar ai in vedere ca apartamentul tau sa fie unul bine luminat. Este, bineinteles, de preferat lumina naturala, dar si o iluminare artificiala adecvata poate face niste adevarate minuni. In ceea ce priveste zugravirea peretilor, tine cont de faptul ca nuantele reci sunt cele mai recomandate deoarece maresc vizual spatiul, adaugandu-i profunzime. Acest lucru nu il putem spune in schimb despre nuantele calde ale spectrului cromatic.

Alegerea mobilei potrivite joaca si ea un rol important. Atentia noastra trebuie sa fie indreptata catre obiecte de mobilier care sa nu ocupe foarte mult spatiu, dar care sa fie in acelasi timp functionale. In sufragerie e bine sa tii cont care sunt cu adevarat necesitatile tale, pentru ca nu are rost decorezi intr-un anumit stil si sa optezi pentru o anumita mobila doar pentru ca asa este la moda. Tine cont si de ce iti place tie, dar in special de functionalitate.

Pe langa zugraveala peretilor, si pardoseala poate duce la crearea fie a unei senzatii de sufocare, fie a uneia de spatiu. Stilul scandinav merita luat in considerare atunci cand vine vorba de pardoseala. Adica alegerea uneia de culoare alba, in locul celei de culoare inchisa. De ce culorile deschise, si in special albul sunt atat de bune atunci cand vine vorba de crearea impresiei de spatiu? Pentru ca au o capacitate ridicata de a reflecta lumina.

Cuvantul de ordine pentru apartamentele mici este reprezentat de multifunctionalitate, mai ales atunci cand vine vorba de mobila. In ceea ce priveste electronicele, acestea e recomandat sa fie mascate. De ce? Pentru ca atunci cand ele sunt lasate la vedere reduc vizual spatiul incaperii. Acest truc este de ajutor in special atunci cand vorbim de bucatarie, deoarece aici tindem sa avem cat mai multe aparate la indemana, mai ales daca suntem pasionati de gatit. Tot in bucatarie mai poti apela la un truc pentru a te putea folosi la maxim de intregul spatiu pe care il ai la dispozitie, si anume montarea de rafturi decorative, unde poti sa pui condimentele, prosoape sau alte obiecte de care te folosesti des.

Daca nu te deranjeaza putina „bataie de cap”, atunci poti chiar sa incerci sa creezi o sufragerie deschisa, care sa aiba legatura directa cu bucataria. In acest fel o sa ai mult mai mult spatiu si mai multa libertate de miscare. Desigur, acest lucru il poti face doar atunci cand structura apartamentului tau permite acest lucru, precum si dupa ce ai obtinut toate autorizatiile necesare.

Related posts

Hans Op de Beeck: Sea of Tranquillity

Adina Meyers

Cum folosim tapetul în amenajările interioare

Adina Meyers

Picturile murale – o soluție pentru un decor cu multă personalitate

Adina Meyers