Punand intre paranteze exceptiile, baia ar trebui sa aiba doua caracteristici principale: sa fie un loc in care sa-ti placa sa petreci mult timp, relaxandu-te si, de asemenea, sa fie un loc care sa te ajute sa te pregatesti in mare viteza fara a-ti crea disconfort.

Asta pentru ca, probabil, cel mai mult timp petrecut in baie se leaga de cele doua momente total diferite ale zilei: dimineata si seara. Daca dimineata esti contra cronometru, sub tensiunea inceputului unei noi zile si te straduiesti sa faci totul cat mai repede posibil pentru a nu ajunge tarziu la prima intalnire, seara cu siguranta ai un cu totul alt ritm si nu doar pentru ca te-a epuizat ziua abia incheiata, ci pentru ca iti poti permite sa aloci mai mult timp „ritualurilor tale”.

In faza asta, cel mai adesea, baia ar trebui sa poata fi un loc de relaxare unde sa te poti retrage pentru a scapa de toate tensiunile acumulate peste zi. Daca e pe gustul tau, ai putea chiar sa iti creezi o experienta aparte folosindu-te de lumanari, muzica ambientala, saruri si uleiuri esentiale.

Oricum ar fi si indiferent de modul in care alegi sa o folosesti mai des, aceasta incapere ar trebui sa fie una in care sa incapa o multime de lucruri: prosoape si halate de baie, produse de igiena, produse pentru ingrijirea pielii, a parului, aparate pentru coafat si/sau barbierit, lumanarile, sarurile si uleiurile amintite mai sus, poate chiar si detergenti si cine stie ce alte minuni.

Toate iti sunt necesare, asa ca nu se pune problema sa renunti la ele. De asemenea, pe cele mai multe ai vrea sa le ai la indemana in acelasi loc asa ca nu se pune probema sa le muti in alta parte.

In principiu, nu ar fi nicio problema intr-o incapere spatioasa in care chiar daca aduci la un loc atatea elemente, tot iti ramane suficient loc de miscare.

In schimb, daca vorbim de o baie mica, in care, alaturi de toate acestea vor fi, sa nu uitam, si obiectele sanitare, atunci ideea de a alerga de colo-colo pentru a te pregati cat mai rapid dimineata, apare intr-o cu totul alta perspectiva. De altfel, nici momentele de relaxare prelungita nu mai par la fel de tentante intr-un spatiu aglomerat si claustrant.

Exista, insa, bineinteles, solutii si pentru a amenaja eficient si creativ baile mici. Trebuie, in primul rand, facut loc pentru spatii de depozitare. Cu cat mai multe cu atat mai bine, dar e la fel de important sa fie, pe cat posibil, discrete sau cat mai in armonie cu ansamblul, astfel incat sa nu deranjeze prin stridenta si sa nu creeze senzatia de apasare. O solutie buna pot fi nisele create in pereti, dulapurile mascate de oglinzi sau de suprafete compacte, camuflate in culoarea peretilor.

Poti folosi spatiul de deasupra toaletei sau pe cel de deasupra usii. Acestea sunt zone de regula considerate inutile, dar care pot fi valorificate creativ. Cu un pic de imaginatie baia ta va arata nu doar bine organizata, ci si estetic amenajata.

Lumina si oglinzile te pot ajuta enorm sa creezi iluzia unui spatiu mai generos. Corpurile de iluminat sunt importante, dar, daca poti instala pe unul dintre pereti o fereastra nu foarte mica, atunci, cu siguranta, baia va parea mult mai spatioasa. Oglinzile au puterea de a deschide noi perspective si cu cat sunt mai mari, cu atat vor amplifica mai mult spatiul.

Asadar, o baie mai putin spatioasa nu trebuie sa fi privita ca o problema, ci, pur si simplu, ca o provocare in plus pentru creativitate.

Pentru mai multa inspiratie vedeti imaginile din galeria foto!

 

Aceste idei au fost oferite de echipa Gavia Concept.

website: www.gaviaconcept.com

e-mail: hello@gaviaconcept.com

www.facebook.com/GaviaConcept

 

 

 

 

 

Related posts

Casă de CEO- Căminul perfect pentru o familie activă

Adina Meyers

Idei pentru amenajarea bucatariei in trei stiluri diferite – rustic, vintage si clasic

Adina Meyers

Decor marin pentru o resedinta de vacanta

Adina Meyers