Amenajare living Home Practic

Amenajare living: culori recomandate pentru pereții din camera de zi

Nu e o noutate: living-ul sau, pe românește, sufrageria sau camera de zi, este încăperea în care ne petrecem cea mai mare parte a zilei. Aici ne relaxăm, ne uitam la televizor, ne invităm prietenii și familia. Aceasta e camera pe care toți o văd și de aceea este foarte important ca nu doar noi să ne simțim bine în ea, ci și cei care ne trec pragul.

Culoarea pereților din living

Uită de culorile palide și de cele neutre, este sfatul specialiștilor! Alege culori vii și vesele pentru a da personalitate camerei!

Există o atracție tot mai mare spre culorile vii pentru camera de zi. Sunt multe opțiuni, iar printre tendințe se regăsesc culorile citrice (verde lămâie, grepfruit), galben floarea-soarelui sau oranj. Acestea se potrivesc în camere de zi mici și care nu primesc foarte multă lumină naturală.

Albastrul, în nuanța potrivită, poate face camera de zi să arate absolut superb. Tonurile de albastru sunt liniștitoare, de aceea se potrivesc acestui tip de încăpere. Pentru o camera de zi mare, se utilizează un albastru marin (sea blue), albastru grizonat (slate blue) sau un albastru deschis (eggshell blue), acestea dând camerei un caracter familiar, confortabil.

Dacă living-ul este mic, alege nuanțe de albastru cum ar fi cobalt, albastru-gheață sau turcoaz. Acestea reflectă mai bine lumina și dau camerei un aspect aerisit și spațios.

Aubergine arată bine atât pentru un decor contemporan, cât si pentru unul modern, în linii simple, minimalist. Pentru un impact și mai mare, combină aubergine cu gri; rezultatul este unul modern și sofisticat.

Alte două nuanțe de verde, la mare căutare, sunt: culoarea firului de iarbă (sage green) și verde marin (sea green). Se pot folosi nuanțe mai închise cum ar fi măsliniu sau culoarea mușchiului pentru a da accente, iar avantajul folosirii nuanțelor de verde este că se poate asorta cu orice: covor, mochetă, draperii din aceeași gamă de culori.

Verdele este culoarea cea mai liniștitoare și cea mai ușor de asortat. Iar combinarea și asortarea a două nuanțe ale aceleiași culori este una din cele mai bune alegeri pentru a-ți decora camera de zi.

Related posts

Cateva lucruri pe care le poti face cand vrei sa ai un living perfect pentru relaxare

Adina Meyers

Fosilele unui crocodil preistoric, un stil ”posh” pentru pereții casei tale. Inspirație internațională, Frieze Masters 2021, Londra

Adina Meyers

Cum ne putem reconfigura apartamentul?

Adina Meyers