Orice element poate fi o sursa de inspiratie in cazul amenajarii unei locuinte. De exemplu, etnicul se sublimeaza intr-o mostenire culturala, dar sicul si eleganta reprezinta o interactiune intre mai multe culturi, acordate intr-o linie comuna, echilibrata si armonioasa. 
In functie de zona geografica de provenienta, fiecare cultura aduce in diferite forme de exprimare artistica simboluri definitorii ce dau liniile directoare ale unui trend. 
In domeniul designului de interior, etnicul aduce o multime de elemente ce se pot aplica la fiecare spatiu in parte, atat la mobilier sau textile, cat si la micile obiecte. 
Paleta cromatica este vasta, jucand la randul ei un rol covarsitor atunci cand se incearca incadrarea stricta intr-un trend sau altul. 
Formulele de compromis intre mai multe stiluri reprezinta tendintele de ultima ora prezentate la marile saloane de specialitate din intreaga lume. Unii specialisti au considerat ca exista o legatura intre situatia economica internationala si liniile specifice unui trend, supraevaluarea mascand o criza si inducand o falsa atmosfera pozitiva. 
Intr-o camera in care se gaseste un semineu, acesta reprezinta punctul de plecare. Aceeasi filozofie se aplica si spatiilor publice, restaurantelor, hotelurilor, magazinelor, institutiilor etc.
In functie de camera, mobilierul imprumuta din elemente traditionale, rafinate sau pastrate nefinisate, fie ca este vorba de figuri umane stilizate, florale pregnante sau abia sugerate, fie de elemente animaliere sau simboluri geografice (ca de exemplu, renumitele valuri grecesti, regasite si in designul de bijuterii). 
La fel si in textile, fiecare zona geografica aduce cu ea culori si forme specifice care fac deliciul unui decorator, astfel incat uneori nu putem spune cu exactitate ce ne place cu adevarat, fiind greu de decis intr-o asemenea multitudine de oferte. 
Materialele folosite sunt diverse, insa toate sunt naturale, in functie de oferta locului: lemn de diferite esente, piatra, ceramica, sticla pictata, lana, matase, sfoara, nuiele impletite, metale. 
Prelucrarea se face manual, de aceea aspectul este pe alocuri nefinisat, greoi. In functie de utilitatea camerelor, in spatiul diurn se foloseste un mobilier ce impune zugraveli neutre. 

Sursa de inspiratie: www.pinterest.com

 

Related posts

Pridvorul, prima solutie de conditionare a aerului

Adina Meyers

4 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un pat supraetajat 

Adina Meyers

Clasic si modern la mansarda

Adina Meyers