Atunci cand vine vorba de amenajarile interioare, nu de putine ori, o buna parte din timp o petrecem incercand sa ne dam seama care sunt culorile cele mai potrivite pentru locuinta noastra si care sa se plieze perfect pe stilul nostru de viata. Avem un numar atat de mare de combinatii posibile incat poate sa devina chiar coplesitoare aceasta prima etapa de amenajare a locuintei.

In articolul de astazi am ales sa vorbim despre o combinatie care este destul de des intalnita, fiind o alegere preferata de tot mai multe persoane care isi doresc sa obtine niste efecte vizuale puternice. Este vorba de o combinatie armonioasa intre alb si albastru.

Albul este un simbol al pacii si semnifica puritatea. De asemenea, lasa impresia de curat. Chiar daca pare mai greu de intretinut, lucrurile nu stau chiar asa – cu ustensilele potrivite fiind posibila inclusiv scoaterea celor mai dificile pete. Albul se va imbina intotdeauna perfect cu celelalte culori, iar in combinatie cu albastrul rezultatul final poate fi cu siguranta unul mai mult decat multumitor.

Albastrul est o culoare care ne va umple de optimism si emana incredere in sine. La fel ca albul, albastrul ne ofera un sentiment de pace si ne ajuta sa ne relaxam, atat fizic, cat si psihic. Aceasta culoare este capabila inclusiv sa sporeasca nivelul de confort de care ne putem bucura in locuinta noastra.

O combinatie intre alb si albastru in ceea ce priveste design-ul interior va da intotdeauna o nota de prospetime oricarei incaperi, iar asta pentru ca cele doua culori semnifica cerul si marea. Cu ajutorul lor vom putea obtine inclusiv niste contraste dinamice foarte interesante.

Pentru un dormitor in care ne dorim sa avem mereu o stare de liniste si sa ne putem bucura de o atmosfera relaxanta putem spune ca, fara nicio urma de indoiala, o paleta de culori formata predominant din alb si albastru poate fi cea mai buna alegere.

Evident, nu trebuie sa ne limitam doar la cele doua culori, iar asta pentru ca ele merg de minune in combinatie cu alte nuante care sa intregeasca paleta cromatica a locuintei noastre. De exemplu, putem opta pentru niste elemente de decor de culoare gri (ca de exemplu un covor, niste perne sau o canapea).

Dupa cum se poate observa, o paleta cromatica formata in principal din alb si albastru, alaturi de alte culori care sa vina in completarea celor doua, va oferi intotdeauna oricarei locuinte un impact vizual foarte placut ochiului. Cu siguranta toti cei care vor trece pragul unei astfel de case vor ramane placut surprinsi de amenajare.

Pe final iti mai oferim un sfat legat de stilul in care sa iti amenajezi locuinta. Daca iti doresti sa optezi pentru o astfel de paleta cromatica, atunci noi suntem de parere ca cel mai bine iti indrepti atentia si asupra stilului scandinav ori minimalist. In acest fel o sa profiti la maxim de pe urma acestor culori.

 

Related posts

Anna Chițan, designer: „Piesele vechi se pot integra cu succes în orice trend de design interior”

Adina Meyers

In Bucuresti: apartament de 52 de mp decorat in stil vintage

Adina Meyers

O casa cu aspect unitar

Adina Meyers