Amenajari case

Amenajare clasică cu accente romantice

Când i s-a propus proiectul de amenajare a vilei cu două etaje situate într-o zonă liniştită a cartierului Dorobanţi, designerul Natalia Beleva s-a gândit de unde să pornească conceptul de amenajare pentru a armoniza nevoile întregii familii? Ideea i-a fost oferită de culorile anului 2016, care au stat la baza procesului de decorare.

Terenul îngust, specific aglomeraţiilor urbane, a determinat dezvoltarea unei arhitecturi pe verticală. Cât priveşte stilul, s-a mers pe cel clasic, căruia i s-au adăugat note romantice. Designul casei are la bază dinamica putere-delicateţe, ce oglindeşte personalitatea proprietarei.

Amenajarea exterioară a urmat principiile specifice micilor grădini citadine: mobilier de dimensiuni mici, din fier forjat, care se potriveşte cu scara şi induce o notă retro, copertină textilă în culori estivale, multe ghivece cu plante şi flori de dimensiuni mici (cu excepţia unui vişin), terasă cu duşumea din lemn vopsit, ce respiră un aer vintage.

Designul mobilierului de exterior se remarcă prin modelul baroc, floral, unduirile fine ale fierului forjat, picioarele elegant curbate. Toate obiectele sunt albe, inducând o atmosferă romantică.

Natalia a ales pentru amenajarea acestei locuinţe un stil contemporan şi a mizat pe culori pastelate, feminine. Acestea se regăsesc în aproape toate încăperile, compunând un spaţiu elegant, cald, cu accente romantice şi jucăuşe pe alocuri. Nuanţele pastelate şi petele de culoare roz şi bleu dau un vibe contemporan interiorului, al cărui design porneşte de la concepte clasice. Rose Quartz (roz pudrat), un ton blând, convingător şi, desigur, romantic, şi Serenity (bleu) aduc un puternic sentiment de relaxare şi răgaz.

În living predomină stilul clasic contemporan şi combinaţia de culori amintită mai sus. Canapeaua albă a permis folosirea unor pete de culoare, aşa cum sunt fotoliul roz pudrat şi cel bleu cu nasturi, ce reînvie nostalgia stilului clasic. Balustrada din fier a scării interioare înfrumuseţează prin motivele romantice, florale, care se regăsesc, de altfel, în întreaga casă.

În bucătăria complet utilată şi foarte practică (stăpâna casei este pasionată de arta culinară) s-a evitat aglomerarea spaţiului cu lucruri care prisosesc şi care pot transforma această încăpere într-una haotică. Se observă aceeaşi atenţie acordată detaliilor romantice şi cu tentă retro: mânere, baterii, robinete, forma cuptorului, travertinul etc.

În dormitoarele fetelor s-a apelat la mobilier alb şi decoraţiuni romantice, special concepute pentru aceste încăperi (tablouri cu gâze dansatoare delicate).

Elementele inspirate din natură (culori, materiale naturale, modele florale, linii curbe) şi florile sunt prezente în toate spaţiile, obţinându-se astfel un design unitar pentru întreaga casă.

Baia are dimensiuni mici, motiv pentru care beneficiază de un decor foarte luminos. Pentru amenajarea ei s-a mers pe un stil minimalist, mobilierul, plăcile ceramice şi obiectele sanitare fiind toate alese în culori deschise.

Material realizat cu sprijinul Nataliei Beleva – designer de interior, tel.: 0727.609.227,

www.cocoonhome.ro

Foto: Ştefan Popescu

Related posts

Efectul pandemiei: Locuințele cu grădină sau terasă și compartimentări inteligente, la mare căutare

Adina Meyers

Petrecem o cantitate semnificativă de timp în pat, așa că este perfect logic ca dormitoarele noastre să fie cât mai confortabile. Jaluzelele dormitorului sunt cheia pentru a face exact acest lucru

Adina Meyers

Casa la tara, simpla, dar spectaculoasa

Adina Meyers