În lumea designului se spune că perdelele şi draperiile dau amprenta finală a unei ambianţe, fără aceste accesorii de design nu se poate considera că amenajarea este încheiată. Pe de altă parte, materialele textile sunt considerate char viitorul designului de interior.

Pentru a fi de succes, alegerea perdelelor, draperiilor şi materialelor textile potrivite trebuie să ţină seamă de mai multe criterii, în primul rând de stilul amenajării dar şi personalitatea locatarilor, iar numai cineva experimentat, cum este un designer, poate oferi soluţiile corecte. Vestea bună este că există magazine cu showroomuri care oferă gratuit recomandări şi sfaturi prin specialişti care îndeplinesc astfel rolul designerului.

De aceea, ne-am adresat unui astfel de specialist care să furnizeze informaţii preţioase despre cum să fie alese perdelele şi draperiile potrivite şi care este concepţia sa în legătură cu această temă. Anamaria Ştefan Georgescu are o mare experienţă atât în designul de interior cât şi în management şi, de aceea, sfaturile şi recomandările ei ţin seama şi de factorul economic, compania pe care o conduce fiind unul dintre cele mai de succes business-uri în domeniul decorațiunilor interioare propunând modele, materiale, țesături și texturi din care se pot crea cele mai ingenioase și inovatoare accesorii de design interior.

 TIPS&TRICKS

 

Anamaria Ştefan Georgescu, fFondator şi manager Sophia Home Decoration www.sophiaromania.ro

Este bine de ştiut că aducerea în context de perdele, draperii şi materiale textile este cea mai rapidă şi eficientă variantă de a schimba designul unei încăperi şi de a imprima un aer fresh, fără ca acest lucru să implice deranj şi cheltuieli mari.

 

Fereastra, inima locuinței

Perdeaua și draperia trebuie să înnobileze fereastra, acest punct central al casei. Trebuie să pună în valoare frumusețea spațiului și personalitatea membrilor familiei. La rândul său, este necesar ca perdeaua să se armonizeze cu tot: cu camera în sine, cu personalitatea proprietarului, dar și cu elementele din jur și cu lumina naturală a soarelui. Astfel, trebuie luat în calcul nu numai stilul amenajării ci şi alte elemente, ca mobilierul, tablourile şi corpurile de iluminat din preajma ferestrei, covorul, luminozitatea, poziţionarea încăperii faţă de punctele cardinale, etc. Așadar, alegerea perdelei este o întreagă filosofie, iar astfel puteţi face dintr-un simplu apartament un loc pe care să îl poți numi din tot sufletul ACASĂ. Trebuie să ştiţi că, având o perdea vaporoasă și o draperie din catifea antichizată se poate obține un super efect, acestea putând fi integrate ușor în diverse modele de design interior.

Ce ţesături se recomandă pentru 2019

Catifeaua antichizată, turcoaz (de exemplu, cea din colecția Valparaiso), este un material prețios care poate fi folosit atât pentru draperii și cuverturi, cât și pentru fețe de pernă. Paturile și fotoliile Valparaiso au de asemenea potențial de a fi piese de mobilier care să își păstreze farmecul și frumusețea mulți ani de acum încolo. Bine de ştiut: catifeaua antichizată nu se demodează, se reinventează.

În ceea ce priveşte perdelele, recomandarea este pentru cele plăcute la atingere și delicate în culoarea alb unt, care dau senzaţia unei plăcute adieri de vânt, cum este perdeaua Georgette. De altfel, colecțiile de perdele Georgette și colecțiile de draperii din catifea sunt la ora actuală printre cele mai îndrăgite de români. Atât catifeaua, cât și perdelele din țesături mătăsoase sunt tipuri de materiale care se pot combina atât în decorul modern, cât și în decorul clasic. Tendinţa actuală în designul de interior nu este spre un stil anume, ci pentru realizarea de combinaţii reuşite de diverse elemente, acestea luând naştere din materiale şi texturi îndrăzneţe.

Related posts

În Braşov: vilă construită în armonie cu peisajul montan

Adina Meyers

Un decor alb? De ce nu?

Adina Meyers

In baia ta ce se potriveste mai bine: o cabina de dus sau o cada?

Adina Meyers