Amenajari Interioare

Aeroterma – o solutie excelenta pentru o incalzire rapida si economica a locuintei

Confortul termic este esential pentru desfasurarea oricarui tip de activitati, insa preturile in crestere la gazul natural ne dau socotelile peste cap si ne vedem nevoiti sa cautam solutii alternative. Ei bine, aceste solutii sunt mai simple decat par, fiind la indemana oricui: aeroterme de uz casnic.

Aeroterma este un aparat care functioneaza pe curent electric si incalzeste aerul prin intermediul unei rezistente, aer pe care il raspandeste apoi in incapere cu ajutorul unui ventilator. Este un sistem eficient, si in acelasi timp simplu, ceea ce face costul unei aeroterme incomparabil mai mic decat alte produse destinate incalzirii.

Cel mai mare avantaj al unei aeroterme este portabilitatea. Pentru o cladire cu mai multe incaperi, acest lucru este util deoarece o poti muta dintr-o camera in alta, fara a fi nevoie sa consumi energie pentru a incalzi si incaperile nelocuite. Pentru o incapere foarte mare, aeroterma poate fi avantajos mutata astfel incat sa incalzeasca zonal si sa ofere confortul in perimetrul de lucru sau de odihna, intr-un mod economic. Mai mult, in cazul aerotermelor cu mai mult viteze, poti controla largimea perimetrului in care aerul cald va ajunge.

Aeroterma o poti lua cu tine oriunde. Daca pleci in vacanta, te poti feri de suprize neplacute sub forma unor camere prost incalzite. Cu aeroterma din bagaje poti crea confortul necesar pentru a te bucura de zilele libere.

Un alt avantaj notabil al aerotermei este viteza de incalzire. De ce sa lasi centrala sau soba sa functioneze cat timp ai plecat de acasa? Cu o aeroterma iti poti asigura confortul necesar pana cand caloriferele sau sobele pe tracota se incalzesc si ofera caldura necesara.

Ce functionalitati ale aerotermei sunt extrem de utile?

In primul rand, opteaza pentru o aeroterma cu mai multe trepte de incalzire. Astfel, vei putea selecta cat de mult vrei sa incalzeasca aerul, pentru un confort maxim. De asemenea, exista aeroterme cu termostat, pentru o economie si mai mare de energie. Un alt lucru important nivelul de zgomot, mai ales daca o vei folosi in dormitor.

Daca te preocupa siguranta utilizarii acestor aparate – ceea ce este extrem de indicat, iti recomandam o aeroterma cu protectie la supraincalzire si la inclinare. Astfel, nu mai trebuie sa-ti faci griji ca ai plecat din camera si aeroterma a ramas pornita.

Un alt aspect ce tine de sanatate si care merita luat in considerare este filtrul de praf, de polen sau antibacterian. Avand in vedere ca aerotermele fac aerul sa circule prin incapere, este important ca odata cu aerul sa nu circule si praful, provocand, astfel, alergii. Multe modele au un filtru detasabil, care poate fi spalat in masina.

Exista foarte multe optiuni pentru a obtine confortul termic atat de necesar pentru sanatate si buna functionare a organismului nostru. Tot ce iti ramane de facut este sa o alegi pe cea mai potrivita in functie de caracteristicile locuintei si ale familiei tale. Pentru usurinta de utilizare, costul mic de achizitie si avantajele date de mobilitate, aerotermele de uz casnic sunt o solutie pe care trebuie sa o iei in considerare, fie ca sursa principala de incalzire, fie ca o solutie de rezerva. 

Related posts

Cum acoperi ferestrele mari

Adina Meyers

Ți-ar plăcea un blat din piatră în bucătărie?

Adina Meyers

Decor contradictoriu

Adina Meyers