Pe piață există o întreagă paletă de materiale pe care le poți folosi pentru a finisa peretele de deaspra blatului de lucru, de la banala faianță la cele mai scumpe, precum granitul. Între acestea, mozaicul de sticlă este o opțiune atractivă, un pic mai ieftină și nu în ultimul rând ușor de curățat.

Un perete finisat cu mozaic de sticlă e o modalitate simplă de a adăuga culoare bucătăriei, creând totodată un punct de interes.

În ceea ce privește stilul, poți alege mozaic din sticlă texturată, sablată, colorată, lucioasă, satinată sau mată. Totul depinde de ce vrei să faci. Vei asorta noul finisaj la decorul bucătăriei sau îl vei folosi ca element de atracție, pentru a oferi spațiului o estetică deosebită?

O dată ce ai ales stilul, culoarea și modelul, e timpul pentru instalare. Poți merge pe mâna unor profesioniști sau poți încerca abordarea DIY. În principiu instalarea nu e foarte complicată, mai ales că mozaicul de sticlă vine lipit pe un suport de hârtie sau o plasă din fibră de sticlă, ceea ce îți permite să lipești porțiuni mai mari dintr-o dată.

În primul rând, asigură-te că suprafața pe care vei aplica mozaicul este perfect netedă și curată. Pentru a înlătura urmele de praf și a asigura o mai bună aderență, trebuie să aplici o amorsă specială. Pentru lipire, folosește un adeziv cu un grad de alb ridicat, pentru a nu modifica aspectul mozaicului. De asemenea, adezivul folosit trebuie să fie unul flexibil.

În acest scop îți recomandăm Adesilex P10 de la Mapei. Acesta are cel mai intens grad de alb și este creat special pentru montarea mozaicului ceramic, din sticlă sau de marmură, cu suport de hârtie sau plasă din fibră de sticla, chiar dacă plăcuțele de mozaic au o greutate mare.

Aplicarea plăcuțelor de mozaic se face începând din partea superioară a peretelui, înspre baza lui. Cu Adesilex P10 montarea se poate face chiar și pe suprafețe curbe, fără ca plăcuțele să alunece.

Adesilex P10 în amestec cu apă se transformă într-un mortar cu următoarele caracteristici:

-are culoare albă și nu schimbă culorile mozaicului din sticlă;

-amestecul adeziv este vârtos, dar se lucrează ușor;

-aderență la toate materialele care se utilizează în mod normal în construcții;

-poate fi aplicat pe un perete vertical fără a se scurge și fără a permite alunecarea plăcuțelor ceramice, chiar dacă au o greutate mare, iar aplicarea plăcuțelor se poate executa fără a folosi distanțieri;

-are în particular un timp mare de lucrabilitate, fapt ce ușurează mult operațiunea de montare.

Spor la treabă!

 

 

Related posts

Tapet în camera copiilor: 9 modele adorabile – FOTO

Adina Meyers

Şemineele, în prim-plan

Adina Meyers

Ce poţi face cu o agrafă. Câteva utilizări practice

Adina Meyers