Case de vacanta

Acasa la familia Turcu-Brancu

“Am cumparat un teren in Mogosoaia, in apropierea lacului, acum mai multi ani. Din cand in cand treceam prin zona sa vad cat de mult se construise. Imi amintesc ca ma intorceam dinspre terenul cu case razlete pe singura strada care era creionata clar. Vara, treceam sa culeg recolta de mere de pe teren, asa cum a fost si in vara lui 2008, cand, impreuna cu Cristi, am vazut o casa care arata ca-n povesti”, si-a inceput Oana Turcu-Brancu povestea despre casa visurilor lor. Cristian Brancu spune ca sotia lui s-a indragostit iremediabil de acea casa, aflata in vanzare.

A admirat gradina, dar si aerul ei extrem de intim si de primitor. E o locuinta cu un aer montan, lipsita de imbacseala betoanelor de Pipera. Acum pot spune hotarat ca meritul acestei case este suta la suta al Oanei”, a spus, la randul sau, Cristian Brancu. Pentru ca a fost vorba de dragoste la prima vedere, cei doi au facut tot ce au putut ca acea casa sa devina caminul familiei lor, asa ca au depus eforturi sa o cumpere.

“La sfarsitul lunii septembrie, cu cateva saptamani inainte de casatoria noastra, ne-am mutat aici. Era o casa goala, cu o camera mobilata, dar cu foarte multe vise”, a povestit Oana, care imediat a inceput sa isi exploateze pasiunea pentru designul interior. “Oana este personalitatea ideala pentru revista voastra! Nu am intalnit in viata mea un om care sa fie atat de pasionat de designul caselor. In excursiile noastre, ii fac mereu placerea de a-i cumpara revistele dedicate amenajarilor de case si de gradini. Casele care o atrag au amprenta mediteraneeana. Consider ca faptul ca are un business de succes in industria cosmetica bio si-a pus amprenta pe modul in care a fost amenajata casa noastra. De exemplu, mobila este doar din lemn masiv, pentru ca Oana iubeste tot ce este natural”, a mai spus Cristian Brancu. La randul sau, Oana se declara cucerita de aerul intim al caselor din Italia.

“Nu am colaborat cu un designer, dar faptul ca am mers de zeci de ori in Italia, in casele partenerilor mei de afaceri din industria cosmetica, mi-a deschis gustul pentru frumos.”

Din timpul lucrarilor de amenajare, Oana isi aminteste ca a fost “cosmarul” a zeci de echipe de constructori, pentru ca se declara o perfectionista in ceea ce priveste calitatea lucrarii si a finisajelor. La Iasi, cu ajutorul minunatilor mei parinti, am unit doua apartamente si am modificat totul, de mai multe ori, pana a iesit perfect. Apartamentul meu din centrul Capitalei a ajuns sa fie nominalizat la diverse premii de design interior, dupa ce am lucrat cu specialisti din toata Romania si din Italia pentru ca totul sa fie perfect. La fel si locuinta de la mare, care este ca un vis”, a declarat Oana. “Din pacate, a devenit un laitmotiv ca muncitorul roman sa dea rasol, sa fure materiale sau sa ceara bani nemeritati. Pentru refacerea izolatiei casei am lucrat cu un roman-american, care s-a dovedit a fi mai mult golan decat american. A facut o scara interioara din lemn, catre mansarda, care s-a daramat la montare. Of, specialistii nostri!”, a povestit dezamagit Cristi.

Vestimentatia Oanei Turcu-Brancu – Tanti Hainuta
Hair style: Simona Ciobotaru – Salon Geta Voinea

Mai multe fotografii si informatii in numarul de noiembrie al Revistei Casa Mea. 

Related posts

Acasa la Stela Popescu

Adina Meyers

Acasa la o diva pop-country

Adina Meyers

Sapte lucruri uimitoare despre izolatia cu celuloza a podului si a mansardei

Adina Meyers