Home

A former tire shop was transformed into a house and a working place

The designers Mark Fekete and Viviana de Loera have created a lovely space where they live and work. The renovated space is a former tire shop, built in 1920, in the city of Verdun, Canada.

“We wanted to create a home that served as a catalyst for the design community while providing opportunities for local artists who would otherwise not have a chance to exhibit their work," the two say. 

Commitment to sustainable living

The former tire shop has a storefront gallery dedicated to exhibition of local art. The designers rethought the interior so that the newly small space does not require big amounts of heat or energy, while the natural light is extensively used. The whole house consumes about 50% less energy than similarly sized homes in Verdun thanks to a wall-mounted inverter ducted system.

About the materials

In terms of materials, they relied on locally sourced Canadian plywood (one can find plywood in the internal floors, shelving or cabinets).

Photo credit: Adrien Williams

Articole similare

Cum se construieste o grinda falsa

casamea.ro

Cum alegi linoleumul de la Tarkett pentru o pardoseala ecologica si moderna

casamea.ro

The most important trends from IMM Cologne 2017

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu