LifeStyle

A’ Design Award and Competition, cea mai mare competitie de design din lume, va asteapta inscrierile pana pe 28 februarie 2016

Patru designeri romani se afla printre castigatorii editiei precedente

Designerii, artistii, arhitectii interesati si companiile din domeniile ce implica design de brand sau de produs pot sa se inregistreze si sa-si prezinte proiectele originale din ultimii 10 ani pe http://www.premiulpentrudesign.com//#register pana pe 28 februarie 2016.

Printre cei 836 de castigatori din 83 de tari ai editiei A’ Design Award and Competition 2014 – 2015 se afla 4 designeri romani: Cristian Stancu, Dragos Motica, Sebastian Popa si Madalin Gheorghe. Designurile castigatoare au fost premiate de un juriu de 70 de experti in arta si industrie din cele peste 15.000 de proiecte inscrise in 89 de categorii diferite de design.

A’ Design Awards and Competition aduce faima si prestigiu castigatorilor

Datorita numarului de tari participante si al categoriilor de concurs, A' Design Awards and Competition este cea mai mare competitie de design la nivel international, care onoreaza proiecte exemplare de design din intreaga lume si aduce impreuna designeri, arhitecti, artisti, branduri si companii de pe 5 continente sub acelasi acoperis. Premiile A’ Design Award sunt acordate pe 5 niveluri de distinctie: platina, aur, argint, bronz si fier in categorii care cuprind designul spatial si industrial, comunicare, moda, tehnologie si designul de sistem.

Pe langa prestigiosul trofeu A’ Design, castigatorii beneficiaza gratuit de o expozitia fizica si virtuala a proiectelor, includerea in anuarul competitiei – oferit gratuit reprezentantilor de presa acreditati si companiilor de profil, precum si de o ampla campanie de PR si de servicii de consultanta si mediere in design.

Designerii romani au impresionat juriul cu designul original al produselor

O cutie de bere, o lampa care se sparge, o lumanare si o masuta de cafea create de designerii romani au convins cei 70 de membrii ai juriului sa le acorde premii importante in editia precedenta a A’ Design Award and Competition.

Designerul Cristian Stancu, fondatorul agentiei Remark Studio, a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Volksbier la categoria Design de ambalaj, un prestigios premiu acordat unui procent de 3% dintre designerii participanti. Cutia de bere creata de Cristian Stancu in colaborare cu designerul Viorel Rusu seamana izbitor cu o halba traditionala de bere. „Scopul este de a oferi consumatorilor sentimentul traditional si bucuria de a bea cu prietenii. Un alt beneficiu pe care il luam in considerare este impactul mare pe raft al produsului”, a declarat designerul roman laureat.

Designerul Motica Dragos a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Slash Lamp realizat pentru Ubikubi, la categoria Design personalizat in editie limitata. Lampa facuta din beton si pluta vine cu un accesoriu special pentru a fi sparta, care nu este obligatoriu de folosit. „Lampa este un obiect care ofera sansa de a alege. O alegere subiectiva si personala. Principala intentie a acestui obiect a fost de a provoca si de a stabili o relatie personala intre lampa si utilizatorul ei final, facandu-l mai „valoros” si dandu-i posibilitatea de a alege intre a-l sparge sau o lasa intacta,” isi explica conceptul designerul laureat.

Designerul Madalin Gheorghe este laureat cu bronz pentru masutele de cafea Primo, un proiect pentru Simplexio, la categoria Design parametric, algoritmic si generativ. Madalin Gheorghe a creat o serie de masutie de cafea personalizate, care combina principiile de proiectare generative cu sistemele flexibile de fabricatie asistata de calculator. „Geometria complicata deriva dintr-un algoritm de partitionare a spatiului numit Voronoi, care se ocupa cu mijloace de agregare a materiei la nivel celular in natura. Pentru a produce aceasta forma, proiectantul introduce instructiuni matematice intr-un calculator si lasa programul sa genereze forma. Piesele sunt apoi taiate cu laser, asamblate intr-o maniera de piere origami, sudate manual si acoperite cu pulbere”, explica designerul laureat.

Pasionatii de design din intreaga lume sunt invitati sa descopere galeria completa a castigatorilor, care prezinta toate designurile de top din editia 2014 – 2015 a competitiei si interviurile cu designerii castigatori.

Designerul Sebastian Popa a fost laureat cu bronz pentru proiectul Ardora Candle la categoria Design pentru Materiale de arta, birotice si cadouri, o categorie cu o concurenta impresionanta la nivel international. Ardora arata ca o lumanare obisnuita, dar, de fapt, este foarte speciala. Pe masura ce se topeste, isi descopera caracterul metaforic de simbol al dragostei, fiind un cadou perfect pentru persoana iubita. „În cadrul acestui proiect, am vrut sa ma joc cu conceptul de perceptie. Am incercat sa-mi imaginez cum ar reactiona o persoana care a primit acest obiect cadou. Intentia a fost de a oferi o surpriza printr-un obiect care altfel este considerat a fi banal”, afirma Sebastian Popa despre conceptul sau castigator.

A’ DESIGN AWARD – MARCA A EXCELENTEI SI A SUCCESULUI

Obiectivul principal al A’ Design Award and Competition este de a promova lucrarile si activitatea participantilor premiati – arhitecti, designeri, ingineri si companii – prin campanii personalizate de publicitate si prin conectarea acestora cu jucatorii-cheie ai industriei, cu scopul de a contribui la dezvoltarea ideilor inovatoare si exceptionale, indiferent de stadiul acestora (prototip sau finalizat). Scopul final al A’ Design Awards este de a stimula designerii si branduri din toata lumea sa creeze produse si proiecte superioare de care sa beneficieze intreaga societate.

Titlul de castigator al unui premiu A’ Design este o marca a excelentei in design, recunoscuta la nivel international, care atrage atentia profesionistilor din domeniile conexe. A’ Design Award & Competition a fost creat pentru promova si recunoaste cele mai bune lucrari de design din toate tarile si din toate disciplinele creative.

Prin distinctia A’ Design acordata pentru a celebra lucrarile de design premiate, A’ Design Award & Competition promite faima, prestigiu, publicitate si recunoastere internationala tuturor castigatorilor A’ Design Award. Logo-ul „A’ Design Award Winner”, oferit tututror designurilor premiate, inseamna designuri originale, functionale si eficiente. În fiecare an, proiectele care se concentreaza pe inovatie, tehnologie, design si creativitate sunt premiate cu A' Design Award.

 

 

Related posts

Fiskars doneaza lemnele de iarna pentru gradinita din Balotesti

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știi despre florile de sânziene și efectele lor terapeutice

Adina Meyers

Programul In Culise 15-21 Februarie

Adina Meyers