Decor LifeStyle

Dorești să îți decorezi casa într-un mod minimalist? Iată câteva aspecte la care să fii atentă

Reamenajarea unei locuințe poate fi atât un mijloc de exprimare a creativității, cât și o activitate plăcută prin care te poți relaxa, fiind în ambele ipoteze vorba de o situație în care poți îmbina utilul cu plăcutul. Stilul de design minimalist a început să fie tot mai căutat și abordat de oameni în momentul în care vor să își decoreze locuințele. Acest stil presupune o tehnică de amenajare caracterizată de mult spațiu și simplitate în decor. Dacă te numeri printre persoanele vrăjite de acest stil și dorești să aduci o schimbare în locuința ta, poți lua în considerare câteva aspecte esențiale de la care să pornești în această aventură.

Aspecte de notat când te gândești la un stil minimalist pentru casa ta:

Numărul obiectelor de mobilier 

Acesta trebuie să fie cât mai limitat astfel încât să fie redus la strictul necesar. Acest element este esențial deoarece, printre altele, spațiul din încăperi este mai extins, element ce conferă liniște și calm și o libertate mai mare de mișcare. Astfel, încearcă să negociezi cu tine și să elimini acele piese de mobilier și obiecte în general care depășesc sfera strictului necesar sau fără de care te-ai descurca cu siguranță.

Cromatica 

Un alt element foarte important al acestui stil este aplicarea unei palete de culori cât mai asemănătoare și de preferabil neutre. O asemenea cromatică oferă casei un aer de simetrie și ordine. Încearcă să vezi ce culori predomină în locuința ta și în funcție de acestea poți schimba fie culoarea pereților, mobilierului, geamurilor și ușilor, iar acest pas se rezolvă foarte ușor cu vopsea decorativă pentru exterior de la Pittsburghpaints.ro – vopsirea pereților poate să îți pună la încercare creativitatea, deoarece poți jongla cu diverse motive decorative compatibile cu stilul minimalist, precum modele de flori, frunze sau animăluțe. 

Pereții liberi

Legat de limitarea obiectelor din jur la strictul necesar, este esențial ca pereții să fie cât mai eliberați astfel încât încăperile să pară cât mai spațioase, iar pereții în sine să poată respira, ceea ce de asemenea induce stări de calm și liniște. 

Ornamentarea cu plante 

Sunt recomandate atât plantele verzi, agățătoare sau în ghiveci, cât și plantele uscate, atâta timp cât sunt poziționate strategic și cu puțin gust în diverse colțuri ale camerelor sau pe mobiliere. Plantele de ghiveci pot fi și de mărimi foarte mici, precum suculentele, sau de mărimi mai mari, precum monstera deliciosa, care să ofere un aer estetic încăperilor. 

Lumina naturală

Lumina naturală este de preferat într-o astfel de locuință, și o poți obține prin ferestre mai mari, sau amplasarea unor uși din sticlă. Perdelele de asemenea se recomandă a fi dintr-un material cât mai subțire și de o culoare neutră pentru a permite luminii să pătrundă în încăperi. 

Reamenajarea casei într-un stil minimalist poate fi o activitate foarte relaxantă și la final, oricând ar fi acesta, vei ști că ai reușit să îmbini utilul cu plăcutul într-un mod foarte eficace. 

Sursa foto: pexels.com

Related posts

Ce mâncăm după sesiunea de antrenamente fizice?

Adina Meyers

Peste 4 000 de vizitatori la Domus Expo Imobiliare, primul targ imobiliar al anului

Adina Meyers

Marcel Iureș: „Filmul Octav are un destin frumos”

Adina Meyers