Home Practic

5 ponturi pentru utilizarea eficienta a aspiratoarelor cu abur

Aspiratoarele cu abur sunt aparate extrem de utile și de performante când vine vorba de curățenia casei. Acestea combină două funcții de igienizare într-un singur aparat: îndepărtarea prafului și a murdăriei prin aspirare și spălarea și sterilizarea suprafețelor cu ajutorul aburului. 

Cu toate acestea, eficiența unui aspirator cu abur poate fi redusă semnificativ dacă nu este folosit corespunzător. Multe persoane care dețin un astfel de aparat fac o serie de greșeli în timpul curățeniei care pot duce la rezultate slabe. Așadar, pentru a-ți veni în ajutor, am alcătuit o lista de 5 ponturi de care îți recomandăm să ții cont pentru a te bucura la maximum de avantajele aspiratoarelor cu abur:

1. Începe curățenia de sus în jos

Atunci când faci curățenie în locuință, este recomandat să începi întotdeauna de sus. Deși pare intuitivă această regulă, unele persoane încep în mod greșit cu podelele. Înainte de a spăla pardoseala, elimină mai întăi murdăria și praful de pe mobilier, ornamente și alte suprafețe verticale. 

Atunci când folosești un aspirator cu abur la curățenia casei, aspiră întăi suprafețele pentru a elimina murdăria grosieră, apoi folosește funcția de curățare cu abur și aspirare pentru spălarea și uscarea suprafețelor. Astfel, te asiguri că vei obține cele mai bune rezultate.

2. Reglează intensitatea jetului de abur 

Aspiratoarele cu abur sunt atât de apreciate datorită versatilității lor, având capacitatea de a curăța și igieniza orice tip de suprafață, în special podele. Înainte de a folosi funcția de curățare cu abur, setează intensitatea jetului în funcție de tipul de suprafață și materialul din care este realizată. Spre exemplu, este indicat să eviți direcționarea jetului de abur direct pe obiecte realizate din materiale delicate sau suprafețe foarte reci, fără a regla intensitatea acestuia, deoarece le poți deteriora dacă le expui brusc la temperaturi înalte. 

3. Curăță periodic filtrele 

Unul din aspectele adesea omise de către cei care utilizează aspiratoare cu abur este curățarea filtrului. Prin curățarea frecventă a filtrului te asiguri că aspiratorul funcționează corespunzător, obținând astfel cele mai bune rezultate în ceea ce privește curățenia căminului. 

În plus, această operațiune nu este deloc complicată, fiind suficient să speli filtrul sub jet de apa puternic și să îl lași să se usuce. 

4. Nu folosi apă demineralizată

Pentru utilizarea funcției de curățare cu abur, dacă producătorul nu specifică altfel în fișa tehnică a aparatului, este indicat să folosești apa de la robinet. Una din greșelile pe care utilizatorii de aspiratoare cu abur le comit este utilizarea apei demineralizate. Pentru unele modele de aspirator cu abur este total contraindicat, deoarece profilul chimic al apei demineralizate poate deteriora unele componente ale aparatului.

5. Utilizează accesoriile potrivite fiecărui tip de suprafață

Fiecare model de aspirator cu abur este întotdeauna dotat cu o serie de accesorii utile, care au rolul de a ușura și eficientiza curățarea anumitor suprafețe. O greșeală frecventă pe care este indicat să o eviți când folosești aspiratorul cu abur, este să nu utilizezi accesoriile potrivite, cum ar fi periile pentru podelele delicate, periile pentru covoare și tapiserii sau duzele de aspirare, foarte eficiente în aspirarea prafului și a altor particule de murdărie de pe suprafețe mai dificile.

Related posts

Consumabilele de unică folosință din hârtie pentru o igienă perfectă

Adina Meyers

Häfele România aduce inovație și inspirație la cel mai important Târg Internațional din domeniu, BIFE-SIM 2017

Adina Meyers

Filtrul anti-magnetită prelungește durata de viață a centralei termice

Adina Meyers