Amenajari Interioare

Moduri ușoare de a adăuga stilul japandi în casa ta

Dacă își dorești să vezi în casa ta influențe de design din Japonia și Scandinavia fuzionând și devenind un stil care cuprinde toate elementele, noi îți oferim câteva sugestii.

Fuziunea respectivă se numește Japandi și este o pereche evidentă, deoarece ambele estetici împărtășesc principii similare. Ele sărbătoresc minimalismul și subliniază funcționalitatea cu o infuzie de influențe naturale.

Frumusețea acestui stil este că este ușor de implementat în casa ta cu câțiva pași.

 

Simplitate

Există câteva modalități ușoare de a obține aspectul japandi în orice spațiu. Poți începe cu o ardezie curată drăguță.

Cel mai bun mod de a începe este să curățați și să păstrați numai articolele care servesc unui scop pentru spațiu.

Minimalismul este cheia, cu un flux liber frumos către cameră, când vine vorba de Japandi.

Japandi este mai mult decât un stil la modă; este și un stil de viață. În viața noastră agitată, am învățat să luăm un loc pe spate pentru calm și liniște. Oamenii caută simplitatea și doresc să creeze medii asemănătoare unui sanctuar în care să se retragă. Îndepărtând aglomerația, permiteți respirația simplității, funcționalității și măiestriei fiecărei piese.

Lasă lumina să intre în casa ta

Spațiile deschise mari care permit curgerea luminii naturale sunt o necesitate pentru a atinge stilul japandi.

Minimalismul japonez și scandinav este cel mai bine prezentat în zone mari în plan deschis și permite pieselor eroului să strălucească și promovează un sentiment general de spațiu și calm.. O modalitate de a obține acest aspect fără a fi nevoie să dărâmați pereții este utilizarea mobilierului scăzut.

Încercați bănci joase, fotolii, paturi și măsuțe de cafea. Și nu ezitați să amestecați și să combinați mobilierul diferit pentru o textură și un contrast sporit.

 

Calitatea mai imporantă decât cantitatea

Mai puțin este mai mult într-o casă amenajată în stil japandi. Atunci când alegeți accesorii și mobilier limitează-ți selecția la piese  funcționale.

Acest stil folosește piese de mobilier multifuncționale în casă. Mobilierul este practic și simplu. Gândiți-vă la fiecare piesă ca pe o investiție pe termen lung.

 

Când selectați mobilier sau accesorii, rămâneți cu linii curate. Din liniile curbilineare, rectilinii sau dramatice, formele pieselor de mobilier specifice și ale lucrărilor de artă sunt alese cu un scop deosebit pentru a fi apreciate și observate.

Paletă de culori neutre

O altă caracteristică a acestui stil este paleta caldă și neutră. Gândiți-vă la bejuri, crem, bronz și culori de piatră.

Aducerea unor culori neutre tradiționale scandinavi și îmbinarea lor cu cherestea și materii prime în stil japonez mai întunecate este un parteneriat natural care promovează sentimentele de liniște și coeziune.

O paletă neutră nu trebuie să fie plictisitoare. Cheia pentru a-l face să iasă într-adevăr în evidență este contrastul și se realizează cu profunzimea culorii care reflectă stilul tradițional japonez.

Gândiți-vă la albastru indigo, gri închis, tonuri adânci de pământ pentru a vă provoca neutrele scandinave. Cu toate acestea, nu întreceți măsura. Vă recomandăm utilizarea culorilor mai întunecate cu moderație.

Materialul natural, cheia esteticii japandi

Materialele naturale sunt un alt element în stilul japandi, în special materialele durabile.

  •  Fier,
  • marmură,
  •  piele,
  •  lemn,
  • bambus,
  • ratan,
  •  scoici,
  •  pene,
  • scaune din lemn,
  •  covoare din sisal
  • , hârtie,
  • vase de teracotă,
  •  lână,
  • lemn brut
  • cânepă

Toate acestea sunt elemente care vor cuprinde estetica hibridă. Încercați să îmbinați liniile dintre interior și exterior, acolo unde este posibil. Ambele culturi au un profund respect pentru peisajul lor și calitățile sale estetice.

Related posts

Soluții pentru dotarea eficientă și profesională a hotelurilor

Adina Meyers

Amenajarea bailor de dimensiuni reduse

Adina Meyers

Cum alegi un candelabru de cristal care sa se potriveasca locuintei tale

Adina Meyers