Practic

Cum îți poți recondiționa mătura în 2 minute

Măturarea podelei este o corvoadă pe care mulți o retrag adesea pe tărâmul „de modă veche”.

În principal pentru că avem modalități mai noi și mai bune de a curăța podelele, cum ar fi aspiratoare fără fir, mopuri din microfibră și chiar roboți care pot curăța pardoseala.

 

Măturatul are avantajele sale…

 

Și anume: puteți strânge obiecte mari fără să vă înfundați electrocasnicele. În aceste zile, cu siguranță găsiți pe podea creioane rupte sau chiar jucării sparte. Așadar, de multe ori mătura e mai utilă și mai rapidă înaintea aspirării.

Cum o puteți curăța sau recondiționa?

Este ușor de făcut! Umpleți chiuveta de la baie cu puțină apă și puțin săpun de vase. Scufundați mătura cu peri în jur și apoi lăsați-o să se usuce.

Dar chiar și cu o curățare regulată, în cele din urmă, perii se uzează, se estompează și se îndoaie. Acel unghi ascuțit și acele păr clar pe care îl iubești pentru a atrage toate firimiturile și blana din ascuns nu mai funcționează atât de bine. S-ar putea să credeți că este timpul să investiți într-una nou. Dar nu atât de repede!

Înainte de a-ți arunca mătura veche, încearcă să dai părului măturii o mică tunsoare pentru a o face ca nouă. Gândește-te: acei peri sfâșiați seamănă foarte mult cu vârfurile despicate. Tot ce le trebuie este o recondiționare!

Cum tundeți mătura corect

După ce vă curățați mătura și așteptați să se usuce, apucați niște foarfece solide – foarfecele de bucătărie sunt excelente pentru aceasta – și tăiați perii, câte o secțiune la rând.

Veți dori să vă propuneți să tăiați tocmai după capetele sfâșiate – poate jumătate de centimetru sau cam așa, dar depinde de mătura dvs.

De asemenea, asigurați-vă că tăiați o cantitate uniformă din fiecare secțiune de peri. (Un pieptene poate fi de ajutor aici – la fel cum tăiați părul!) În acest fel, sunteți sigur că vă păstrați marginea unghiulară a măturii, dacă are una.

 

 

 

 

 

Related posts

Curatenie de primavara in dulapuri

Adina Meyers

Optimizare site sau realizare site dacă vrei profit în afaceri

Adina Meyers

Cum să organizaţi eficient vesela

Adina Meyers