Măturarea podelei este o corvoadă pe care mulți o retrag adesea pe tărâmul „de modă veche”.
În principal pentru că avem modalități mai noi și mai bune de a curăța podelele, cum ar fi aspiratoare fără fir, mopuri din microfibră și chiar roboți care pot curăța pardoseala.
Măturatul are avantajele sale…
Și anume: puteți strânge obiecte mari fără să vă înfundați electrocasnicele. În aceste zile, cu siguranță găsiți pe podea creioane rupte sau chiar jucării sparte. Așadar, de multe ori mătura e mai utilă și mai rapidă înaintea aspirării.
Cum o puteți curăța sau recondiționa?
Este ușor de făcut! Umpleți chiuveta de la baie cu puțină apă și puțin săpun de vase. Scufundați mătura cu peri în jur și apoi lăsați-o să se usuce.
Dar chiar și cu o curățare regulată, în cele din urmă, perii se uzează, se estompează și se îndoaie. Acel unghi ascuțit și acele păr clar pe care îl iubești pentru a atrage toate firimiturile și blana din ascuns nu mai funcționează atât de bine. S-ar putea să credeți că este timpul să investiți într-una nou. Dar nu atât de repede!
Înainte de a-ți arunca mătura veche, încearcă să dai părului măturii o mică tunsoare pentru a o face ca nouă. Gândește-te: acei peri sfâșiați seamănă foarte mult cu vârfurile despicate. Tot ce le trebuie este o recondiționare!
Cum tundeți mătura corect
După ce vă curățați mătura și așteptați să se usuce, apucați niște foarfece solide – foarfecele de bucătărie sunt excelente pentru aceasta – și tăiați perii, câte o secțiune la rând.
Veți dori să vă propuneți să tăiați tocmai după capetele sfâșiate – poate jumătate de centimetru sau cam așa, dar depinde de mătura dvs.
De asemenea, asigurați-vă că tăiați o cantitate uniformă din fiecare secțiune de peri. (Un pieptene poate fi de ajutor aici – la fel cum tăiați părul!) În acest fel, sunteți sigur că vă păstrați marginea unghiulară a măturii, dacă are una.