În ultimii ani, un nou trend a luat cu asalt restaurantele din întreaga lume, dar și gusturile clienților din ce în ce mai diverși care le trec pragul. Este vorba despre bucătăria fusion, care combină elemente tradiționale din țara respectivă cu așa-numitele influențe internaționale, fie că vorbim despre la cuisine francaise, cucina italiana sau comida española.
Cei mai renumiți chefi din România nu puteau rata această nouă mișcare gastronomică, iar Horia Vîrlan, cunoscut atât pentru priceperea sa, cât și pentru carisma afișată la TV, este unul dintre cei mai mari fani ai acestor combinații.
„Deși, în decursul carierei mele, am gătit în bucătării cu specific internațional, mai ales bazate pe bucătăria franceză, mie tot preparatele românești mi-au rămas cel mai aproape de suflet. Și încerc să le promovez ori de câte ori am ocazia”, explică Horia Vîrlan motivul pentru care s-a asociat cu Vascar, unul dintre cei mai importanți producători de preparate din carne din România.
Condusă de Vlad Ciuburciu, în calitate de Director General, Vascar produce
- mezeluri,
- specialități din carne,
- semipreparate,
- conserve și carne fresh, la cele mai inalte standarde de calitate, încă de la înființare, din 1986.
În articolul de față, simpaticul bucătar cu nenumărate apariții televizate ne prezintă rețeta pentru Paste rigatoni în sos de șunculiță țărănească, care, de altfel, este una dintre cele mai apreciate specialități tradiționale de la Vascar.
Ciuburciu (Vascar) – „Ne gândim la clienții noștri în fiecare moment și facem eforturi pentru a le oferi mese gustoase și experiențe unice. Le respectăm exigențele și alegerile. Și ne propunem în fiecare zi să ne ridicăm la nivelul pe care aceștia și-l doresc”, explică Directorul General.
Paste rigatoni în sos de șunculiță țărănească de la Vascar
Ingrediente:
- 800 g șunculiță țărănească de la Moldova în Bucate (al doilea brand Vascar),
- 1 kg paste rigatoni,
- 1/2 cană de ulei de măsline,
- 2 cepe mici,
- 500 g mazăre,
- 3 căni de smântână dulce,
- 200 g parmezan,
- 2 linguri de pătrunjel tocat,
- 2 lingurițe de sare,
- 1/2 linguriță de piper negru măcinat;
Mod de preparare:
Inițial, șunculița tăiată felii se rumenește într-o tigaie,. Supă ce se răcește, se toacă în cubulețe nu foarte mici. Apoi, se sotează ceapa în altă tigaie, în ulei de măsline, iar după câteva minute se adaugă mazărea și 50 de mililitri de apă, continuând procesul, după care se asezonează.
În timpul în care șunculița și ceapa sunt asezonate, se pun la fiert 2 litri de apă, cu o linguriță de sare, în care se vor fierbe pastele rigatoni, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Revenind la sote-ul de ceapă și mazăre, se adaugă șunculița tăiată cuburi și smântâna dulce. După care se lasă la fiert 6-8 minute. Apoi se adaugă pastele fierte și parmezanul răzuit. Preparatul se servește cu parmezan răzuit și piper negru măcinat.
Poftă bună sau Buon appetito, în funcție de care ramură a acestei rețete fusion vă este mai apropiată!