Home LifeStyle

Se transmite sau nu virusul SARS-CoV-2 prin alimente? Răspunsul ANSVSA

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) dă asigurări că nu există dovezi științifice potrivit cărora alimentele de origine animală sau non-animală sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

ANSVSA transmite că nu există informații disponibile privind prezența pe alimente a virusului responsabil de COVID-19 și supraviețuirea acestuia în alimente, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor.

De asemenea, până în prezent nu există nicio dovadă a faptului că produsele alimentare au fost sursa sau vectorul care au contribuit la răspândirea virusului.

Alimentele de origine animală sunt carne, lapte, pește, produse din carne, iar cele de origine non-animală sunt legume, fructe, pâine, produse de patiserie.

Măsuri de igienă

Reprezentanții ANSVSA susțin că atât personalul angajat care manipulează alimente, de exemplu tranșarea cărnii, curățarea peștelui, ambalarea fructelor și legumelor, cât și comercianții cu amănuntul sunt la curent cu cerințele de igienă pe care trebuie să le respecte când desfășoară astfel de activități.

„Ca o practică generală de igienă, clienții din magazine nu trebuie să atingă alimentele, altele decât cele pe care intenționează să le cumpere, pentru a evita contaminarea acestora cu diferiți agenți patogeni, care ar putea fi prezenți pe mâinile lor”, au mai arătat reprezentanții ANSVSA.

Related posts

Cele mai dorite cadouri de pe lista Moșului

Adina Meyers

Marcel Iureș: „Filmul Octav are un destin frumos”

Adina Meyers

De ce să alegi un aparat de aer condiționat din oferta E.ON Cool 

Adina Meyers