Iti place pestele dar nu vrei sa cheltiuesti prea mult ,poti incerca fileul de crap in loc de somon .
O varianta mai ieftina dar la fel de gustoasa .
Incrediente pentru doua persoane:
File de crap 400 g
Sparanghel verde 100 g
Sfecla rosie 150g
Cartofi alb 50gi
Morcovi 50g
Usturoi verde 50g
Ulei de masline 50ml
Lamaie 1buc
Faina alba 30g
Unt 50g
Usturoi pudra 3g
Sare După gust
Piper După gust
Mod de preparare:
- Fileul de crap se imparte in doua bucati egale, se scot pe cat posibil oasele care se vad, se condimenteaza cu sare, piper, un pic de pudra de usturoi si ulei de masline.
- La sparanghel se taie partea mai fibroasa, cam 5 cm de la cotor, se poseaza in apa clocotita cu sare, timp de 4 minute, apoi se scoate in apa cu gheata .
- Cartofii, morcovii si usturoiul verde se spala, se curatata si se rad intr-un bol, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga faina si se amesteca bine. Formam chiftelute egale si plate din compozitie. Intr-o tigaie ;e prajim in unt cateva minute pe fiecare parte pana devin rumene si le scoatem pe farfurie cu servete pentru excesul de grasime.
- Sfecla rosie se da prin razatoare (spalata si curatata in prealabil) apoi o condimentam cu sare ,piper,lamaie si ulei de masline.
- Incingem bine o tigaie tip grill, de preferat din fonta si gatim fileul de crap cate 5 min pe fiecare parte si daca este loc, langa peste, se poate gati si sparanghelul 5-6 min .
Material realizat cu ajutorul Chef Cristian Marin
Cristian Marin Facebook
Cristianmarin_cuisine Instagram
Ohvaz.ro
https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185