Retete

Fileu de crap cu sparanghel si sfecla

Iti place pestele dar nu vrei sa cheltiuesti prea mult ,poti incerca fileul de crap in loc de somon .

O varianta mai ieftina dar la fel de gustoasa .

 

Incrediente pentru doua persoane:

 

File de crap         400 g

Sparanghel verde     100 g

Sfecla rosie          150g

Cartofi alb            50gi

Morcovi              50g

Usturoi verde         50g

Ulei de masline        50ml

Lamaie               1buc

Faina alba             30g

Unt                  50g

Usturoi pudra        3g

Sare                După gust

Piper               După gust

Mod de preparare:

  1. Fileul de crap se imparte in doua bucati egale, se scot pe cat posibil oasele care se vad, se condimenteaza cu sare, piper, un pic de pudra de usturoi si ulei de masline.
  2. La sparanghel se taie partea mai fibroasa, cam 5 cm de la cotor, se poseaza in apa clocotita cu sare, timp de 4 minute, apoi se scoate in apa cu gheata .
  3. Cartofii, morcovii si usturoiul verde se spala, se curatata si se rad intr-un bol, impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga faina si se amesteca bine. Formam chiftelute egale si plate din compozitie. Intr-o tigaie ;e prajim in unt cateva minute pe fiecare parte pana devin rumene si le scoatem pe farfurie cu servete pentru excesul de grasime.
  4. Sfecla rosie se da prin razatoare (spalata si curatata in prealabil) apoi o condimentam cu sare ,piper,lamaie si ulei de masline.
  5. Incingem bine o tigaie tip grill, de preferat din fonta si gatim fileul de crap cate 5 min pe fiecare parte si daca este loc, langa peste, se poate gati si sparanghelul 5-6 min .

Material realizat cu ajutorul  Chef Cristian Marin

Cristian Marin        Facebook

Cristianmarin_cuisine  Instagram

Ohvaz.ro

https://www.facebook.com/cristian.marin.7549185

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Salata Waldorf

Adina Meyers

Rețetă: Pappardelle picante cu peşte şi măsline. Rapid și sănătos

Adina Meyers

Rețetă rapidă de madelaines

Adina Meyers