Amenajari case

Zonă de zi in şi out door

„Am preluat acest proiect în primăvara anului 2018 şi am gândit o reamenajare a parterului şi a terasei exterioare. Proprietarii îşi doreau un look nou pentru zona de zi, cu un suflu proaspăt şi note elegante.”

Spaţiul exterior a fost reconstruit, fiind gândit ca un living în aer liber, cu zone de relaxare distincte, separate vizual printr-o diferenţă de nivel de câteva trepte. Fotoliile din fibre împletite, în formă de cuib, completează zona de relaxare, a cărei piesă principală este sofaua din lemn, înveselită cu pernuţe decorative.

Măsuţele de cafea (Evalight) au fost alese ca accesorii ale spaţiului, având elemente din fier şi lemn natur. Cadrul a fost completat cu o etajeră în formă de copac, plante voluminoase în ghivece şi perne colorate, ce fac legătura între terasă şi natură.

Terasa mai include o zonă de dining, unde mobilierul din lemn de teck existent a fost revopsit în alb. Designerul Irina Ştefănescu, autoarea acestei amenajări, a mai adăugat un bufet înalt, închis la culoare, şi câteva obiecte decorative.

La interior, mobilierul în culori închise a fost schimbat în cea mai mare parte cu altul în nuanţe deschise şi luminoase. West Concept a realizat la comandă atât piesele de mobilier, cât şi elementele decorative, aşa cum sunt, de exemplu, panoul separator din holul de intrare şi măsuţa de cafea cu bază metalică. Designerul a efectuat o recompartimentare a spaţiilor prin gruparea zonei de living cu cea de dining şi prin amenajarea unui loc intim, de tip „tea corner”. Fotoliile au fost retapiţate pentru a domina cromatic spaţiul. De asemenea, au fost adăugate accente aurii (măsuţe auxiliare, panouri decorative, corpuri de iluminat etc.), care creează o atmosferă caldă şi primitoare, specifică unei zone de zi.

Nu au fost uitate nici corpurile de iluminat, regândite din punct de vedere esthetic, dar şi funcţional.

Material realizat cu sprijinul Vigo Store Company,

Designer Irina Ștefănescu, tel.: 0786.028.762,

vigostoreoffice@gmail.com,

http://vigostore.ro/

Foto: Dan Purice

Related posts

Sentimentul de liniste si calm, la el acasa

Adina Meyers

În Corbeanca: vilă în stil industrial-glam

Adina Meyers

Natura integrata in arhitectura moderna

Adina Meyers