LifeStyle

O nouă premieră a Teatrului de Comedie, în regia lui Chris Simion-Mercurian

Teatrul de Comedie vă invită miercuri21 februarie, ora 19.30, la Sala Studio, la premiera oficială a spectacolului Diseară la 7 de Aurelian Bărbieru, în regia lui Chris Simion-Mercurian, cu Ilona Brezoianu și Alexandru Conovaru. Scenografia este semnată de Adina Mastalier, iar coregrafia îi aparține Ioanei Marchidan.

Spectacolul este rezultatul ediției a XII-a (2017) a Concursului de Comedie Românească, organizat încă din 2006 de către Teatrul de Comedie, în cadrul căruia piesa într-un act Diseară la 7 de Aurelian Bărbieru a fost distinsă cu Premiul I.

În Diseară la 7 ni se vorbește despre singurătate și despre întâlnirile deloc întâmplătoare, se pare – și tocmai de aceea vitale –, care scot la iveală adevăruri adânc ascunse în noi. Cu mult umor, presărat uneori cu reflecții serioase, personajele – un El și o Ea – ne arată că, în fond, speranța vine de unde nu te aștepți.

Aurelian Bărbieru, autorul piesei, scrie pentru caietul-program următoarele: „Mi-am dorit să vorbesc despre incapacitatea omului de a se desprinde de propriul trecut, despre frică, despre speranţă şi lipsa ei, despre înstrăinare şi senzaţia că viaţa n-are nici un sens. Despre emoţii care aparent sunt stinse de mult, dar continuă să afecteze fiecare nouă zi, petrecută cu iluzia că totul e bine în cea mai bună dintre lumile posibile. Dincolo de aspectele întunecate însă, am găsit necesar să spun că oamenii au nevoie unii de ceilalţi”.

Chris Simion-Mercurian declară că, pentru ea, montarea acestui spectacol a fost „un triplu pariu”: „Este prima dată când montez la Comedie și, ținând cont că directorul acestui teatru, actorul George Mihăiță, mă știe de când aveam 14 ani (pe când scriam la revistaSalut), nu îmi doream să-l dezamăgesc. Ba dimpotrivă! În al doilea rând, întâlnirea cu cei doi actori tineri cu care am făcut spectacolul și cu care am simțit chimie de la prima întâlnire. Prioritate la mine are caracterul actorului, apoi talentul său, și am avut șansa să lucrez cu doi oameni tari, cu care îmi doresc să mă reîntâlnesc. Și nu în ultimul rând, colaborarea mea de ani de zile cu scenografa acestui spectacol, care a reușit și de această dată să transforme spațiul de joc într-un univers. Am încercat să creăm o lume, o atmosferă, o dimensiune care să ne permită să fantazăm și să construim un spectacol dincolo de text. Lucrul la această piesă a fost o bucurie. Sper să ajungă asta la fiecare spectator!”.

Evenimente organizate de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

Related posts

O comedie despre simțul ludic al istoriei

Adina Meyers

Noile tehnologii si inovatii „in actiune” la BIFE-SIM 2014

Adina Meyers

Livezile de pomi columnari – ingeniozitate fără limite de spaţiu

Adina Meyers