Amenajari Interioare

Ce rasnita e potrivita pentru a obtine cea mai buna macinare a boabelor de cafea?

Ce poate fi mai placut dimineata ca o cafea delicioasa? Bautorii de cafea stiu foarte bine cat de importanta este prepararea cafelei, astfel incat noi sa ne putem bucura de aroma ei inconfundabila a cafelei bine facuta. Stim cu totii care este cea mai buna cafea, nu-i asa? Cea proaspat macinata. Doar asa ne vom putea bucura de cea mai buna calitate, lucru recunoscut de toti amatorii de cafea.

Multe dintre espressoarele din gama de mijloc vin cu rasnita la pachet, dar la fel de bine putem cumpara una separat (in cazul in care ne place, de exemplu cafeaua la ibric). Marele avantaj oferit de o rasnita este ca aceasta va putea fi folosita nu doar pentru a macina boabele de cafea, ci si a condimentelor, care in acest fel vor fi mult mai aromate decat daca le-am cumpara gata macinate.

Alegerea unei rasnite poate sa para un lucru banal, dar daca nu tinem cont de cateva aspecte, riscam sa cumparam un model de care sa nu ne folosim la maxim. E bine asadar sa ne documentam putin, astfel incat sa avem garantia ca am luat cea mai buna decizie. Despre asta vom vorbi mai pe larg in randurile urmatoare.

Pentru inceput, va trebui sa tii cont de faptul ca ai de ales dintre trei categorii principale de rasnite, si anume: rasnitele manuale (cele care se folosesc de forta manuala pentru a macina si au ca avantaj principal pretul foarte accesibil), rasnitele electrice (asemanatoare cu cele manuale, doar ca acestea sunt actionate electric, lucru care ofera usurinta in utilizare, precum si o diversitate in ceea ce priveste metodele de macinare), rasnitele cu lama rotativa (care au un motor incorporat in partea inferioara a carcasei, care invarte o lama cu doua brate), si rasnitele cu discuri de macinare (care sunt ceva mai performante decat modelele anterioare, iar asta pentru ca mecanismul lor de macinare este unul format din discuri care se rotesc).

Dupa ce te-ai hotarat asupra categoriei de rasnite spre care vrei sa iti indrepti atentia e timpul sa te uiti si la celelalte caracteristici, astfel incat sa faci cea mai buna alegere pentru tine. Aici ne referim in special la trei elemente principale, si anume puterea motorului (pentru o calitate buna a cafelei, recomandarea noastra este sa isi indrepti atentia catre o putere redusa ssau medie), turatia (minimul aici este de 1300 de rotatii pe minut, iar asta pentru ca vrei sa reduci cat mai mult pierderea uleiurilor volatile) si capacitatea de macinare (aici alegi in functie de cat de mult vrei sa poti macina intr-un anumit interval de timp).

E bine desigur sa mai iei in considerare si alte aspecte, precum numarul de functii care ne sunt puse la dispozitie, respectiv care sunt acestea. De exemplu, e bine sa avem posibilitatea de a regla granulatia, lucru posibil prin reglarea distantei intre discurile de macinare. Printre dotari se mai poate numara si timer-ul (care sa te ajute sa stii exact care este timpul necesar obtinerii unei anumite granulatii). Nu trebuie sa uitam nici de materialele care sunt folosite la constructia rasnitei, ele oferind informatii importante legate de cat de bine va trece peste trecerea timpului. O alegere sigura aici este metalul (de exemplu inoxul sau aluminiul polisat).

Related posts

Holul poate fi un spațiu foarte prietenos

Adina Meyers

Casă în stil clasic, cu o superbă grădină rustică

Adina Meyers

Decoreaza-ti peretii cu modele geometrice obtinute cu ajutorul vopselei lavabile

Adina Meyers