Home

Cum sa alegi cea mai bună veioză pentru a-ti lumina casa

Veioza sau lampadarul este cea mai buna solutie pentru cei care nu suporta lumina puternica a becurilor normale si vor sa aiba acasa o atmosfera calda si relaxanta. Dar cum se alege veioza perfecta?

Acest lucru depinde de mai multi factori. Veiozele trebuie sa aiba o intrebuintare practica, nu numai una estetica. Ele trebuie sa ne lumineze casa, dar nu foarte puternic, pentru a nu ne orbi noaptea.

O veioza trebuie sa fie o combinatie perfecta intre util si frumos. Ele pot fi alese pe urmatoarele criterii:

-Tipul – In functie de inaltimea si de obiectele din casa, poti alege veioze sau lampadare. Veiozele sunt mai mici decat lampadarele si sunt asezate pe birouri, pe masute sau e alte piese de mobilier.

In schimba, lamparele sunt mai inalte decat veiozele si sunt asezate direct pe podea. Ele lumineaza o suprafata mai mare dintr-o camera, poate chiar intreaga camera.

– Proportiile lampii– Trebuie sa fie in armonie cu locul pentru care ai destinat-o. Nici mult mai mare decat masuta sau noptiera, nici prea mica.

– Functionalitate –Trebuie sa te gandeste de ce ai nevoie mai mare: ambianta sau iluminat. Este recomandat sa incerci sa imbini ambele nevoi.

De exemplu, in zona de citi, poti alege o veioza sau lampadar cu abajurul transparent, translucid, pentru mai multa lumina. Daca ai nevoie de o ambianta intima, o lumina mai putin puternica poti alege o veioza cu abajurul opac, si astfel lumina va fi mai placuta si blanda.

O alta optiune foarte buna este alegerea unei veioze sau lampadare care lumineaza in trepte.

– Verifica-i greutatea – Ridica lampa, pentru a vedea cat de grea este baza. O lampa sau o veioza cu o baza usoara se rastoarna usor, asa ca evita sa o asezi in zonele de trecere sau in cele in care au acces copiii. 

– Transparenta sau opaca? – Daca vei folosi lampa doar pentru a da accente de lumina interiorului, atunci abajurul poate fi realizat dintr-un material opac, care lasa sa treaca putina lumina. In schimb, daca o vei folosi pentru citit, ai grija ca materialele folosite sa nu impiedice lumina sa treaca si sa o lase sa fie distribuita corect. 

-Materiale – Indiferent din ce materiale alegi sa fie veioza sau lampadarul tau, un lucru trebuie sa fie clar: acestea trebuie sa fie de calitate, rezistente si aspectuoase.

Related posts

Cum pregătești cea mai tare seară de film, chiar la tine în living?

Adina Meyers

Programul „Prima Casă” devine „Noua Casă”. Plafonul pentru credite s-a dublat

Adina Meyers

Incaperi mult mai luminoase cu usi de sticla securizata cu design spectaculos

Adina Meyers