Home LifeStyle

4 lucruri interzise în dormitor

Te întrebi de ce nu te odihneşti cum trebuie, în propriul dormitor? Te trezeşti fără chef de viaţă, din cauza oboselii?

Ca să-ţi plănuieşti un somn perfect, ai nevoie de doar câteva lucruri: ordine şi curăţenie în dormitor, întuneric şi linişte.

Iată câteva dintre lucrurile şi obiceiurile pe care le ai în dormitor şi pe care ar trebui să le faci în altă cameră, spre binele tău.

1.Telefonul

Am auzit toate scuzele pentru care îţi ţii telefonul în apropierea patului sau în pat: alarma, ţi-e teamă că nu ai cum să răspunzi la timp la un apel important sau dependenţa de Instagram. Dar sunt mai multe motive pentru care îţi ţii telefonul la îndemână şi, în felul acesta, distrugi calitatea somnului.

Cel mai clar motiv: de fiecare dacă cand sună sau vibrează, îţi strică somnul. Dar chiar şi lumina de la telefon poate cauza probleme.

Lumina albastră artificială, emisă de smartphone-uri şi alte dispozitive electronice afectează hormonul somnului, adică melatonina, şi îţi va fi mai greu să adormi dacă foloseşti telefonul prea aproape de ora de culcare. Lasă-l într-o altă camera şi setează alarma ceva mai tare.

2. Mâncarea

Din motive de igienă, mâncarea pur şi simplu nu trebuie să se găsească în dormitor, nu e din aceeaşi poveste cu rutina ta de somn. Pastrează-ţi dormitorul ca pe un loc sacru, unde te duci să te odihneşti!

3. Jobul

Laptop-ul, tableta sau telefonul trebuie interzise în dormitor, chiar şi dacă ai ceva urgent de rezolvat pentru serviciu. Să-ţi transformi dormitorul într-un birou cu condiţii improvizate înseamnă să-ţi obligi creierul să lucreze când, de fapt, ar trebui să fie condiţionat pe somn. Aproximativ 80% din tinerii profesionişti recunosc că lucrează în pat, dar acest lucru slăbeşte ,asocierea mentală între dormitor şi somn.

4. Animalele

Sunt mulţi stăpâni de animale de companie care adoră ca prietenii lor cu blană să se ghemuiască în pat, dar să împarţi patul cu animalul duce doar la întreruperea somnului tău.

De fiecare data când animalul se mişcă, latră sau miaună, este foarte probabil să te trezeşti. De fapt, aproximativ 30% din proprietarii de animale de companie care îşi împart patul cu animalele lor se trezesc cel puţin o dată pe noapte.

Animalele de companie aduc în dormitor, de asemenea, praf, polen şi alte lucruri din aventurile lor din timpul zilei. Astfel, rişti să te confrunţi cu eventuale reacţii alergice.

Related posts

Expozitia “Hands of Korea: Hanbok, Bojaghi, Joomchi & Beyond”

Adina Meyers

Avantajele unei baterii de bucatarie cu dus extractabil

Adina Meyers

10 cele mai frumoase locuri de vizitat în Spania

Adina Meyers