LifeStyle Retete

Prânzul de weekend în familie: friptură de curcan perfect rumenită

Acum că perioada sărbătorilor cu mese grele și îmbelșugate a trecut, îți propunem un prânz complet și ușor, perfect pentru un weekend în care toată familia se strânge la masă.

Friptura de curcan perfect rumenită

Ingrediente

O pulpă mare de curcan

50 g unt nesărat

Ierburi aromate – foi de dafin, salvie sau rozmarin, oregano

Două cepe

O țelină

Doi morcovi

Mod de preparare

Scoate carnea din frigider cu cel puțin o oră înainte de pregătire. Ar trebui să ajungă la temperatura camerei. Dacă vrei, taie ușor pielea astfel încât aromele să pătrundă în profunzime, iar friptura să arate precum cea din imaginea de mai sus.

Freacă untul între degete, apoi unge toată suprafața pulpei, până este acoperită în totalitate cu unt. Sărează și piperează carnea, după gust.

Pune într-o tavă pentru cuptor încăpătoare cele două cepe, morcovii, țelina – curățate și tăiate. Așază peste ele carnea, iar peste carne pune ierburile aromatice. Acoperă totul cu folie și dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Este foarte important să te speli pe mâini după ce ai manevrat carnea crudă, la fel trebuie să speli foarte bine și instrumentele de bucătărie cu care ai lucrat.

Cât timp lași carnea la cuptor

Un kilogram de carne se coace la 180 în aproximativ 25 – 30 de minute. Așa ar trebui să calculezi timpul de coacere în funcție de câte kilograme are carnea ta. 

Cu 45 de minute înainte de a scoate friptura din cuptor, îndepărtează folia, lasă pielea de pe pulpă să se rumenească și să devină crocantă.

Vei vedea că în tavă s-a format un sos. Îl poți servi ca atare sau îl poți scurge și transfera într-o oală mai mică, după care îl amesteci cu un pahar de vin alb, îl pui pe foc și aștepți câteva minute să scadă.

Servire 

Servește friptura de curcan perfect rumenită alături de legumele din tavă sau alături de morcovi copți și varză de Bruxelles.

Foto: Etsy

Related posts

Produse speciale pentru bucătăria ta sunt disponibile la Kitchen Shop

Adina Meyers

Desert de sezon: prajitura cu gutui

Adina Meyers

ANA Hotels SPA Collection inaugurează centrul ANA Wellness & SPA din cadrul Hotelului Crowne Plaza Bucharest

Adina Meyers