LifeStyle

Marea, nisipul si poza cu maimuța

Dacă e ceva de care mi-e dor din ceea ce însemna marea înainte, aia e maimuța. Biată maimuță plimbată în caniculă de un domn dubios despre care nu mi-am pus niciodată întrebări. Atunci, copil, timpul exista doar atunci, acolo. Astăzi îmi pun mult mai multe întrebări.

De unde cumpărase maimuța? A stat la ușa circului și a așteptat ca o maimuță cu strabism, sătulă de lumina reflectoarelor, să-și dea demisia și să aleagă un an sabatic în care să-și petreacă viața departe de rutina impusă de stăpân, privind doar spre blitzul aparatului și spre largul mării? Sau există o maimuțărie care producea exemplare menite să devină fițomodele și să apară în amintirile unei generații?

Ce făcea cu ea de toamna până primăvara? O trimitea într-o tabără într-o țară sudică să se bălăngăne pe un palmier? O ținea la el în apartamentul din Medgidia și o punea să stea liniștită pe mileul de pe TV, în loc de pește? La câte telenovele se poate uita o maimuță până să-și dea seama că e soră vitregă cu Esmeralda, iar Juan Fernando i-a fost ursit dinainte să guste ea prima banană?

Citește continuarea articolului pe AcademiaCatavencu.info

Related posts

Sprijinim GRATUIT companiile care se alatura luptei impotriva coronavirusului

Adina Meyers

Sfânta Maria 2020. Florile sunt livrate în destinații neobișnuite: pe plajă, la munte sau în parc

Adina Meyers

Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania

Adina Meyers