LifeStyle Retete

Briose fara gluten si fara zahar

Aceasta reteta este realizata de Marilena Oprisanu personal chef & nutritionist.

133 calorii/briosa

Timp de preparare: 15 minute

Timp de coacere: 15 minute

Ingrediente pentru 12 bucati:

3 albusuri de ou, ½  cana de lapte de migdale, 100 de grame de faina de alune de padure crude, 2 linguri de pudra de roscove, 100 de grame de faina integrala de ovaz ( aprox 8 linguri) 100 de grame grasime de cocos (aprox 3 linguri cu varf) 6 linguri de Green Sugar, 1 lingura de vanilie organica, 1 esenta de migdale, 1 lingurita de praf de copt, 1 varf de cutit de sare, 30 de grame de merisoare uscate fara zahar.

Preparare:

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Albusurile de la 3 oua se bat spuma cu ajutorul unui robot electric. Intre timp se pregateste compozitia astfel:

Alunele de padure se macina cu ajutorul unui chopper sau rasnita de cafea apoi se amesteca cu pudra de roscove si faina de ovaz. Se adauga grasimea de cocos care trebuie sa fie la temperatura camerei, praful de copt, indulcitorul Green Sugar, ½ cana de lapte de migdale si merisoarele.

Se incorporeaza toate ingredientele cu ajutorul unei spatule apoi cand albusurile au devenit o spuma densa se icorporeaza in aceasta compozitie.

Miscarile de incorporare a spumei de albus trebuie sa fie foarte lente ca sa ramana bulele intacte. Dupa ce s-a obtinut aspectul unei spume dense se va introduce compozitia intr-o tava de briose tapetata cu hartii speciale.

Se da la cuptor cu flacara de sus si jos si ventilatie timp de 15 minute la 180 de grade iar dupa primele 5 minute se schimba temperatura la 200 de grade. Se testeaza daca sunt patrunse cu o scobitoare apoi se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna!

 

facebook.com/Marilena-Oprisanu-Personal-Chef

www.molcutz.ro

 

Related posts

Jubile Catering: vara asta se poartă petrecerile în grădină cu aer exotic și meniuri personalizate

Adina Meyers

Andrei Dumitrescu este noul Country Manager al Diviziei Adezivi, Henkel Romania

Adina Meyers

Parfumul, cel mai rafinat element de design

Adina Meyers