LifeStyle

Cum iti impresionezi invitatii la masa de Craciun

Sarbatorile se apropie cu pasi rapizi, asa ca trebuie sa incepi pregatirile din timp si sa te asiguri ca iti vei impresiona invitatii. Urmeaza cateva idei simple si vei avea o masa de Craciun de neuitat!

Tine cont de gusturile invitatilor!

Te sfatuim sa gatesti preparate diverse, astfel incat toata lumea sa fie multumita si sa se bucure de o masa imbelsugata. Trebuie sa stii dinainte ce preferinte culinare au invitatii tai si sa le cunosti chiar eventualele alergii la anumite alimente sau ingrediente. Fii atent/a si la ce bauturi alegi, un vin rosu nu este suficient pentru o masa festiva! Daca vrei sa impresionezi, trebuie sa pregatesti o gama mai larga de bauturi, de la vin rosu sau alb, pana la bauturi spirtoase sau non-alcoolice. Daca te pricepi sa pregatesti si niste cocktail-uri sau smoothie-uri colorate, cu atat mai bine!

Incearca retete diferite!

Stim ca de Craciun se prepara retete traditionale, dar ce-ar fi sa iesi din anonimat cu cateva feluri de mancare diferite pentru invitatii mai pretentiosi? Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti incerca retete precum tarta cu rosii si cascaval, pungute cu cascaval sau diverse aperitive cu branzeturi, care vor fi gata intr-o clipita si vor avea efectul scontat. Poti folosi cascavalul Koliba, produs din lapte de inalta calitate din regiunile muntoase ale Slovaciei si potrivit pentru utilizarea in preparate reci si calde. Este ideal pentru coacere, se topeste perfect, isi mentine consistenta supla si nu se rumeneste. Simplifica prepararea sosurilor, a mancarurilor la cuptor si a preparatelor cu cartofi, legume sau diverse tipuri de carne.

Decoreaza!

Inainte de orice, trebuie sa ai grija ca masa de Craciun sa aiba un aspect impecabil. Bucatele gustoase nu sunt suficiente pentru a face o impresie buna, de aceea iti recomandam sa fii atent/a si atunci cand alegi fata de masa, tacamurile sau decoratiunile. Foloseste o fata de masa alba sau imprimata cu simboluri de Craciun, alege cele mai bune tacamuri si decoreaza cu lumanari, crengute de brad, figurine sau chiar globuri. Invitatii tai vor aprecia atentia pentru detalii si vor fi cu siguranta impresionati! De asemenea, trebuie sa iti organizezi foarte bine timpul si sa fii atent/a sa termini pregatirile mesei festive cu cel putin jumatate de ora inainte de sosirea invitatilor. Nu ai vrea ca oaspetii sa soseasca mai devreme si sa te gaseasca nepregatit/a, nu-i asa?

Ofera un cadou delicios invitatilor la plecare

Masa de Craciun pe care o pregatesti pentru invitati este un cadou in sine, dar o atentie in plus nu strica! Sarbatorile sunt cea mai buna perioada pentru a fi generosi, asa ca iti sugeram sa pregatesti un mic cadou pentru invitati la plecare. Nu te gandi la ceva complicat, iti vindem o idee simpla! Este suficient sa cumperi o bucata de cascaval Koliba si sa o tai in forma de inimioare. Poti sa presari si diverse ingrediente, cum ar fi nuca, alune de padure sau fistic. Pentru impachetare, alege un servetel mai gros imprimat cu simboluri de Craciun, pe care poti sa il legi cu o panglica, ca pe un saculet.     

Related posts

Astra Film Festival Sibiu anunță selecția oficială pentru ediția 2018

Adina Meyers

Maam With Love, brand-ul nascut din iubire si din pasiunea pentru frumos

Adina Meyers

Life Care sarbatoreste 8 ani

Adina Meyers