Ingrediente:
¼ lingurita piper negru macinat,
1 para para fara samburi feliata subtire
1 mana de andive tocate
1 mana de radicchio tocata
1 mana frunze de salata verde rupte
1 lingura capere tocate
3 linguri ulei de masline
2 linguri otet balsamic
1 ½ lingurita mustar
1/2 lingurita sare
80 g nuca tocata, prajita,
60 g zahar
Citeste si: Salata chinezeasca
Metoda de preparare:
Pune zaharul intr-o tigaie inalta pe foc mediu. Incalzeste pana cand zaharul se dizolva (1 minut). Lasa-l pe foc inca un minut pana cand devine de culoarea caramelului. Ia-l de pe foc si amesteca in el nucile tocate. Apoi toarna amestecul pe o hartie de copt. Lasa-le sa se intareasca si apoi rupe in bucati.
Amesteca otetul cu mustarul, adauga treptat si uleiul, apoi caperele tocate, amestecand continuu. Intr-un bol amesteca frunzele de salta, andive si radicchio. Pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate. Toarna dressing-ul, condimenteaza cu piper.
Material preluat de pe http://foodstory.stirileprotv.ro