LifeStyle Retete

Desert de sezon: prajitura cu prune si nuca

Ingrediente:

Pentru blat:

4 oua (folositi 3 daca sunt mai mari)

170 g unt

100 g zahar

230 g faina

1 praf de copt

2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

Citeste si: Desert de sezon: Prajitura cu struguri

Pentru umplutura:

12 prune (in functie de dimensiunea tavii)

2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

Pentru blatul cu nuca:

3 oua

100 g zahar

120 g nuca macinata

coaja rasa de lamaie

Citeste si: Placinta cu dovleac

Mod de preparare:

Blatul:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam untul taiat cubulete, de la temperatura camerei, pana obtinem o spuma, apoi adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie si faina, treptat.
Vom obtine un aluat usor curgator.

Umplutura:

Prunele le spalam, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.

Blatul cu nuca:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam nuca macinata, coaja rasa de lamaie si le incorporam bine.

Tapetam cu hartie de copt o tava (aproximativ 24/37 cm) si turnam primul blat.
Punem jumatatile de prune cu taietura in jos si le presaram cu zahar pudra cu pastai de vanilie.
Deasupra turnam blatul cu nuca, cat mai uniform.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Related posts

GEZE, prezent la targul FENSTERBAU FRONTALE 2016

Adina Meyers

Chef Scărlătescu îți pregătește meniul pentru petrecerea de Crăciun a firmei tale, la Jubile Concept!

Adina Meyers

FamilyCARE – Impartaseste bucuria cu toata familia!

Adina Meyers