LifeStyle Retete

Aripioare de pui marinate, la cuptor

O reteta usor de facut, pentru un pranz delicios in familie sau cu prietenii!
 
Ingrediente:

1 caserola de aripioare de pui
1 lingurita de unt

Pentru marinata:

sos soia
1-2 linguri sos Worcestershire
1-2 linguri miere
1-2 linguri mustar Dijon
1 lingurita praf de mustar
1 lingura rozmarin proaspat tocat sau rozmarin uscat pisat la mojar
4-5 catei de usturoi curatati si zdrobiti usor
piper negru
sare

Mod de preparare:

  • 1. Spalam aripioarele de pui cu apa rece apoi le frecam cu sare si le spalam din nou. Asezam carnea intr-un castron si incepem sa adaugam treptat ingredientele din marinata.

  • 2. Amestecam bine si frecam carnea cu marinata. Punem aripioarele in pungi de plastic impreuna cu marinata si le lasam la frigider peste noapte sau chiar 2 zile. Cu cat sta mai mult cu atat e mai buna carnea.

  • 3. Atunci cand le preparam incingem bine cuptorul inainte, intindem hartie de copt pe tava cuptorului si o stropim cu putin ulei. Asezam aripioarele cu pielea in jos, le intepam putin si le coacem timp de 30 de minute.

  • 4. Pastram marinata pentru ca dupa acest timp, vom unge carnea cu o parte din sosul ramas si le vom intoarce cu pielea in sus. Le ungem cu putin sos si pe partea asta si mai coacem 30 de minute sau pana cand carnea are o culoare rumena frumoasa.

  • 5. Cu marinata ramasa, daca mai e, facem un mic sos pentru carne. O dam putin in clocot si o reducem la consistenta unui sirop mai lichid. Dam de pe foc si adaugam untul.

  • 6. Servim aripioarele presarate cu ceapa verde si sos decorat cu seminte de susan in doua non-culori.

Reteta preluata de pe www.goodfood.ro.
 

 

Related posts

A’ Design Award and Competition 2013 – deschis inscrierilor pana pe 30 septembrie

Adina Meyers

Cum să-ți îngrijești mâinile în timp ce speli vasele

Adina Meyers

All white din living până în dormitor – FOTO

Adina Meyers