Home

Recomandarile SIKA: Un montaj profesionist, secretul unui parchet impecabil!

Indispensabil pentru o locuinta eleganta si calduroasa, parchetul este cel ce va atrage toate privirile vizitatorilor si va oferi incaperii tale un efect de unicitate si rafinament. Fie ca optezi pentru un parchet masiv, stratificat sau industrial, este important de retinut faptul ca cel mai important aspect este montarea corecta a acestuia pentru ca sigur nu iti doresti sa se umfle sau sa scartie la fiecare pas.

Potrivit specialistilor Sika, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale chimice pentru constructii, primul pas in acest sens este pregatirea stratului suport care trebuie sa fie uscat si curat, uniform, fara praf, grasimi sau particule friabile.Odata pregatita suprafata de lucru, urmatoarea etapa este lipirea parchetului, proces care necesita o atentie sporita si produse profesioniste.

Pentru a te asigura ca parchetul ales va avea o durata de viata indelungata, iar neplacerile cauzate de umflarea sa, scartaitul sau desprinderea acestuia, vor fi inexistente, specialistii Sika te sfatuiesc sa alegi o solutie de lipire eficienta, special creata pentru parchet.

Astfel, unul dintre adezvii speciali la care poti apela este SikaBond-52 Parquet – un adeziv elastic monocomponent, recomandat pentru fixarea oricarui tip de parchet, dar si pentru pardoselile din lemn mai pretentioase, precum cele din artar, fag sau bambus.

Avand la baza tehnologia i-Cure, SikaBond-52 Parquet este un adeziv inodor si nu contine solventi. În plus, acesta se intareste rapid, in maxim 24 ore, pentru a termina in timp record orice proiect de amenajare ai in derulare. Totodata, adezivul compeneseaza micile denivelari ale stratului suport si contribuie la bunastarea voastra, avand un efect de diminuare a zgomotului pasilor.

Mai mult, daca te afli in situatia in care doresti sa aplici parchet peste placile ceramice fara a le mai inlatura, SikaBond-52 Parquet poate fi aplicat cu succes chiar si peste gresie. Datorita calitatilor sale inovatoare si a elasticitatii specifice, prin care se reduce solicitarea stratului suport, Sika recomanda acest adeziv si pentru lipirea parchetului peste sistemele de incalzire in pardoseala.

Adezivul se remarca si printr-o lucrabilitate excelenta, fiind usor de aplicat si de distribuit pe intreaga suprafata cu ajutorul unei gletiere cu dinti. Orice surplus dintre elementele lipite poate fi indepartat cu usurinta prin slefuire la finisarea ulterioara a pardoselii.

Mai multe detalii despre SikaBond-52 Parquet, dar si despre alte produse Sika speciale pentru montarea parchetului, poti gasi pe www.sika.ro, cat si in retelele DIY partenere: Artsani, Ambient,  Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

 

Related posts

8 preparate culinare franțuzești de încercat! De la aperitive, la feluri principale și deserturi – FOTO

Adina Meyers

Cum alegeţi sistemul de ventilaţie?

Adina Meyers

Cum se monteaza un perete despartitor

Adina Meyers