LifeStyle Retete

Deliciu de ciocolata

Un astfel de desert nu e de refuzat. Mai ales daca iti place ciocolata. E pur si simplu delicios! Pare complicat de facut, dar nu e asa greu.

Varianta mini

Daca organizezi o petrecere si vrei sa impresionezi, sa stii ca sunt la moda torturile realizate din mini-prajiturele. Munca e ceva mai multa si montajul mai migalos, dar si avantajele sunt pe masura: pe langa aspectul original al compozitiei, „tortul” va fi deja portionat, iar fiecare va avea in farfurie o varianta aspectuoasa, in miniatura, a tortului.

Ingrediente:

8 oua

1 pachet de unt (cu minimum 85% grasime)

8 linguri de zahar

1 lingura de faina

1 pachet de cacao

1 cescuta cu lapte

esenta de rom

Mod de preparare:

Separa galbenusurile de albusuri. Amesteca galbenusurile cu zaharul, cacaua si faina si omogenizeaza bine, pana obtii o crema. Pune jumatate din aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si baga-le in cuptor. Acesta este blatul!

Peste jumatatea ramasa din crema toarna laptele, amesteca bine si pune la foc mic, amestecand continuu, pana devine o crema. Las-o la racit, apoi adauga cate o lingura peste untul frecat spuma si esenta de rom. Unge blatul cu crema obtinuta, orneaza tortul cu fructe proaspete si savureaza-l cu inghetata de vanilie.

Daca iti place ciocolata, nu ai cum sa nu iubesti acest desert. Va avea succes indiferent de ocazie.

 

Related posts

Despre siguranta si protectie in locuinta personala

Adina Meyers

Asociația SAMAS și KAUFLAND ROMÂNIA deschid Școala Mamei SAMAS la Botoșani

Adina Meyers

Au inceput lucrarile la noul Hotel de Gheata

Adina Meyers