Un astfel de desert nu e de refuzat. Mai ales daca iti place ciocolata. E pur si simplu delicios! Pare complicat de facut, dar nu e asa greu.
Varianta mini
Daca organizezi o petrecere si vrei sa impresionezi, sa stii ca sunt la moda torturile realizate din mini-prajiturele. Munca e ceva mai multa si montajul mai migalos, dar si avantajele sunt pe masura: pe langa aspectul original al compozitiei, „tortul” va fi deja portionat, iar fiecare va avea in farfurie o varianta aspectuoasa, in miniatura, a tortului.
Ingrediente:
8 oua
1 pachet de unt (cu minimum 85% grasime)
8 linguri de zahar
1 lingura de faina
1 pachet de cacao
1 cescuta cu lapte
esenta de rom
Mod de preparare:
Separa galbenusurile de albusuri. Amesteca galbenusurile cu zaharul, cacaua si faina si omogenizeaza bine, pana obtii o crema. Pune jumatate din aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si baga-le in cuptor. Acesta este blatul!
Peste jumatatea ramasa din crema toarna laptele, amesteca bine si pune la foc mic, amestecand continuu, pana devine o crema. Las-o la racit, apoi adauga cate o lingura peste untul frecat spuma si esenta de rom. Unge blatul cu crema obtinuta, orneaza tortul cu fructe proaspete si savureaza-l cu inghetata de vanilie.
Daca iti place ciocolata, nu ai cum sa nu iubesti acest desert. Va avea succes indiferent de ocazie.