Case de vacanta

Sylvia si Andrei de la Alb Negru locuiesc pe un domeniu regal

Ei isi amintesc ca, luni intregi, au venit in fiecare zi pe santier pentru a se asigura ca noua lor locuinta va fi exact cum au visat.

Si in cazul cuplului Sylvia-Andrei, drumul spre casa visurilor lor a inceput cu localizarea si cumpararea unui teren. Cei doi tineri au ales o localitate mica din apropierea Bucurestiului, intr-o zona cu o bogata insemnatate istorica. „Stiam zona aceasta de mai mult timp, asa ca am venit direct aici sa cautam terenul. Aici este o fosta arie regala. In trecut, chiar prin fata casei noastre trecea o alee pietruita de promenada, marginita de tufe de trandafir. In plus, la mica distanta se afla un lac de agrement foarte frumos. In momentul in care am inceput noi sa construim, nu aveam nici macar un vecin si ne bucuram ca vom fi izolati. Acum am aflat ca toate terenurile din vecinatate au fost lotizate si vândute“, ne-a povestit Andrei, care a adaugat ca lucrarile au inceput in 2009, iar in trei luni casa era ridicata la rosu. Cei doi tineri au lucrat cu un arhitect care a reusit sa le puna in practica foarte eficient ideile.

Ei spun ca si-au dorit o casa cu o arhitectura moderna si cu infleunte mediteraneene, pentru a crea un aer de relaxare si pentru a „indulci” liniile drepte specifice „cubismului”. Daca in prima faza lucrarile au mers ca unse, la capitolul finisaje au aparut si primele probleme. „Am schimbat trei echipe de muncitori pentru ca am intâmpinat numai probleme. Ne-au stricat multe dintre materiale, au gresit lucrarile. Multe dintre erori am putut sa le remediem, altele, lucruri de finete, au ramas asa… Eu sunt o perfectionista si stiu unde sunt greselile, desi invitatii nostri nu le observa cu ochiul liber. Perioada de santier a fost un stres continuu pentru ca am avut de-a face cu multi muncitori nepriceputi care ne-au facut numai probleme. Din aceasta cauza, noi doi am fost cei care am cumparat toate materialele. Timp de doi ani stiam toate magazinele de profil, faceam imediat comparatie de preturi, stiam ultimele noutati din domeniul constructiilor. Daca ar fi sa o luam acum de la capat sunt sigura ca ne-am descurca mult mai bine. Acesta este motivul pentru care se spune ca prima casa nu trebuie sa o faci niciodata pentru tine”, ne-a povestit Sylvia, care a adaugat ca este o cititoare consecventa de reviste home&deco.

Dapa experienta neplacuta cu echipele de muncitori, Sylvia si Andrei au hotarât sa se ocupe singuri de decorarea interioarelor. „In momentul in care am inceput sa ne ocupam de mobilarea si decorarea camerelor eu, personal, mi-am descoperit o noua pasiune: designul interior. Daca ma las de muzica, as putea sa ma apuc de decorat pentru ca este un lucru care imi face multa placere. Sunt atenta la detalii si ma documentez temeinic pe orice tema. Ne-am ocupat singuri de designul interior pentru ca am considerat ca nimeni nu stie mai bine ca noi ceea ce ne trebuie pentru a ne simti confortabil”, povesteste Sylvia. Mobila este, in cea mai mare parte, cumparata din showroom, dar anumite piese, care au avut nevoie de anumite dimensiuni pentru a incapea in anumite spatii, sunt facute la comanda. „La interior am optat pentru un stil clasic reinterpretat mergând pe premisa ca astfel nu se va demoda prea usor. Am schimbat de mai multe ori, din mers, proiectele initiale de amenajare, dar, in final, suntem multumiti de rezultat. Mai avem inca de munca pentru ca mansarda a ramas neamenajata, la fel si camera viitorului nostru copil. Sus vom face un birou si un hobby room. Acolo ne vom afisa si toate diplomele si trofeele”, povesteste Sylvia. 

Mai multe fotografii si informatii in numarul de septembrie al Revistei Casa Mea. 

Related posts

Secretul construirii unei case tradiționale românești spus de maestrul Grigore Lese 

Adina Meyers

Acasa la Monica Columbeanu

Adina Meyers

Casa de langa lac a Danei Savuica

Adina Meyers