Practic

8 mituri despre dezinfectare

Cantitatea de informatii care se invarte in jurul celor mai eficiente practici de curatare (si igienizare si dezinfectare) poate fi ametitoare – si adesea inselatoare.

Ceea ce este probabil adevarat este ca locuinta dvs. si suprafetele din ea nu sunt curatate temeinic pe cat credeti ca sunt de fapt.

In timp ce strategiile de curatare sunt numeroase, secretul principal consta in produsele de curatare. Cu toate acestea trebuie sa stii cum sa le folosesti in mod corespunzator.

Afla cateva mituri despre dezinfectare

Igienizarea este acelasi lucru cu dezinfectarea

Desi este utilizat in mod sinonim, curatarea, igienizarea si dezinfectarea sunt trei lucruri diferite. Potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC), curatarea indeparteaza orice murdarie vizibila, praf si resturi de pe o suprafata prin spalare si clatire, de obicei cu apa si sapun, dar nu se dezinfecteaza automat.

Igienizarea diminueaza riscul de imbolnavire prin reducerea unora dintre bacteriile identificate pe eticheta unui produs.

Si daca doriti sa fiti cu adevarat minutios, va trebui sa va dezinfectati, ceea ce ucide majoritatea bacteriilor si virusilor identificati pe eticheta unui produs.

Toate produsele de curatare dezinfecteaza

Verifica-ti produsele. Cititi cu atentie amprenta fina de pe eticheta. Nu toate produsele dezinfecteaza.

Daca un igienizant sau dezinfectant este suficient de eficient, se elimina straturile de murdarie

Pentru a igieniza sau dezinfecta in mod adecvat o suprafata murdara, este nevoie mai intai de curatare. Verificati intotdeauna instructiunile de pe ambalaj pentru detalii. Servetelele de dezinfectant pentru granit si piatra, de exemplu, sugereaza curatarea.

Produsele de curatat pe baza de plante nu functioneaza

Atunci cand sunt utilizati corect, dezinfectantii pe baza de plante pot fi la fel de eficienti ca si agentii de curatare chimici. Chiar daca ar putea functiona mai lent. Dar, la fel ca produsele de curatat pe baza de substante chimice, nu toate formulele sunt create in mod egal. Din nou, cautati cele aprobate de EPA si urmati cu atentie instructiunile pachetului.

Otetul poate ucide germenii

Desi otetul este un produs de curatare adecvat – amintiti-va, asta inseamna ca este adecvat pentru a indeparta orice este vizibil de pe o suprafata – otetul si produsele de curatare pe baza de otet nu sunt dezinfectanti. Mai mult, eficacitatea acestor solutii casnice impotriva germenilor si virusilor nu a fost dovedita. Pentru a va asigura ca dezinfectati corect, optati pentru produse inregistrate.

 

O solutie de inalbitor si apa poate fi utilizata zile sau saptamani pentru dezinfectare

Daca ati amestecat clorul cu apa pentru a face curatenie si ti-a mai ramas produs, arunca-l. Este necesara o solutie proaspata de fiecare data cand doriti sa o utilizati. Odata amestecat cu apa, inalbitorul isi pierde eficacitatea dupa aproximativ o zi.

Produsele de dezinfectare functioneaza instantaneu

Dezinfectarea corecta necesita timp. Indiferent de produsul pe care il utilizati, este esential sa verificati instructiunile produsului.

 

Suprafetele moi, cum ar fi pernele si tapiteria, pot fi dezinfectate

Dezinfectantii functioneaza numai pe suprafete dure, neporoase. Produsele pentru suprafete moi doar igienizeaza, nu dezinfecteaza. Amintiti-va: igienizantele va reduc riscul de expunere, dar nu la fel de bine ca dezinfectantii.

 

Related posts

Trenduri in amenajarea unei bucatarii

Adina Meyers

Idei de decorare in stil retro

Adina Meyers

Pregătește casa pentru sezonul rece!

Adina Meyers