Cumpararea primului apartament poate fi privita drept o etapa foarte importanta a vietii noastre, mai ales daca pana acum am preferat sa stam in chirie sau cu parintii. Sentimentele care ne vor inunda intregul corp vor fi destul de greu de controlat, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa luam decizii pripite.

Este o investitie de viitor, asadar e necesar sa ascultam de cei care lucreaza in domeniu si sa fim atenti la toate aspectele legate de apartamentul pe care am pus ochii, astfel incat sa avem siguranta ca am facut cea mai buna alegere.

In continuare vom incerca sa iti oferim 8 sfaturi de care e recomandat sa tii cont inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare, deoarece te vor scuti de multe batai de cap mai tarziu.

1. Petrece putin timp in zona in care vrei sa locuiesti. Este primul pas si unul foarte important – alegerea zonei potrivite in care sa cumperi apartamentul trebuie facuta fara a ne grabi si dupa ce am studiat chiar si foarte putin oferta pe care o avem la dispozitie.

2. Viziteaza cat mai multe locuri care ti se par potrivite pentru tine. In acest fel o sa poti compara si costurile totale implicate si sa alegi ceva potrivit bugetului pe care tu il ai la dispozitie fara a face foarte multe compromisuri.

3. Verifica daca zona in care se afla apartamentul pe care tu ai pus ochii este apropiata de punctele tale de interes. Aici putem include magazine, reteaua de transport in comun, parcuri, spitale si, cel mai important, locul de munca si scoala (daca ai un copil sau planuiesti in viitorul apropiat sa devii parinte). Cu siguranta nu vrei sa pierzi mult timp in trafic.

4. Daca esti o persoana care prefera linistea atunci asigura-te ca apartamentul nu se afla intr-un bloc foarte apropiat de cafenele si cluburi, precum si intr-o zona intens circulata. Daca nivelul de zgomot va fi unul care sa iti afecteze stilul de viata atunci, oricat de buna ar fi oferta, cel mai bine este sa-i spui pas.

5. Ia in considerare vechimea cladirii. Acest lucru iti poate oferi multe informatii utile.

6. Dupa ce ai cumparat apartamentul, o sa ai cheltuieli in plus cu renovarile si reparatiile? Noi iti recomandam sa nu accepti o locuinta care sa aiba nevoie de schimbari radicale – poate doar daca ai prins un pret foarte bun la cumparare, iar banii ramasi sunt suficient de multi pentru astfel de investitii. Insa chiar si asa, consideri ca merita bataia de cap?

7. Siguranta ta trebuie pusa pe primul plan, deci ia in considerare chiar si masurile de securitate de care te poti bucura. De exemplu, verifica daca oricine poate intra in cladire sau daca sunt camere de supraveghere.

8. Foarte multe persoane nu se uita la cheltuielile lunare pe care le presupune intretinerea noului apartament. Nu te numara si tu printre ele. De exemplu, in cazul in care ai masina, intreaba daca locul de parcare este inclus in pretul apartamentului sau va trebui sa achiti o suma lunara ori anuala. Valoarea impozitelor este de asemenea importanta si trebuie avuta in vedere inainte de a semna contractul, lucru valabil si pentru facturile la energia electrica, gaz si asa mai departe.

Related posts

TORO Design: luxul la el acasă

Adina Meyers

Cum alegi un laminator bun pentru biroul de acasa

Adina Meyers

Stilul minimalist – „Less is more!”

Adina Meyers