Amenajare bucatarie

7 PAȘI PENTRU O BUCATARIE SUPER-FUNCTIONALĂ

Imaginează-ți o bucătărie funcțională în cele mai mici detalii. Crezi că e nevoie de mult efort, investiții majore sau pierderea unui timp prețios?

Din fericire, există câțiva pași (și câteva produse) care te vor salva de partea neplăcută a (re)amenajării interioare, oferind la schimb plăcerea de a crea un spațiu super funcțional, modern și dotat cu tot ceea ce ai nevoie.

Preparatul mâncării nu mai este singura activitate pe care o desfășurăm în bucătărie; aici ne întâmpinăm prietenii și familia pentru discuții relaxate. Iar atunci când adăugăm un plus de organizare și funcționalitate bucătăriei, ne putem bucura din plin de un spațiu primitor și deschis. Iată cei 7 pași pe care vă încurajăm să-i urmați atunci când  amenajați bucătăria!

1 – CREEAZĂ (MAI MULT) SPAȚIU DE DEPOZITARE

Am prea mult spațiu de depozitare în bucătărie!!” – e o frază pe care, cu siguranță, n-ai spus-o niciodată! Cum deseori bucătăriile au o suprafață mică și multe puncte moarte (spații nefolosite în colțuri sau plinte, spre exemplu) primul și cel mai simplu pas pentru o bucătărie funcțională e compartimentarea eficientă a spațiilor de depozitare deja existente și crearea unor spații suplimentare, acolo unde nu te gândeai că se poate.

Un loc la care nu ne gândim prea des e spațiul de sub chiuvetă! Ei bine, acesta poate fi folosit pentru depozitare. Cu inserția flexibilă pentru sertar vei avea un loc special pentru sacii menajeri, soluțiile de curățare și alte produse similare.

Un sertar pentru plintă e ideal atunci când ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare a conservelor sau a altor produse de curățare. Cu un sistem de glisare creat într-o manieră simplă si economică, sertarul e compatibil cu toate modelele de plinte cu înălțimea minimă de 120 mm.

2 – COMPARTIMENTEAZĂ CORECT

Folosește produse care organizează eficient până și cele mai mici spații, astfel încât totul să aibă un loc bine stabilit. Pentru sertarele destinate ustensilelor de gătit, poți folosi compartimentarea interioară, extrem de practică, detașabilă și ușor de întreținut; aceasta încurajează întotdeauna ordinea și depozitarea fiecărui element acolo unde îi e locul.

Dacă ai sertare necompartimentate, folosește elemente organizatoare și crează-ți propriul spațiu, în funcție de tacâmurile și ustensilele pe care le folosești cel mai des.

3FOLOSEȘTE MECANISME INTELIGENTE


Cabinetele bucătăriei sunt, probabil, cele mai folosite părți de mobilier din încăpere și au nevoie de rezistență în timp. Însă mai mult decât rezistență, pentru a-ți ușura munca, idealul e să fie construite cu ajutorul mecanismelor inteligente, cum e cazul mecanismului EZS-ELAN: aici, ușile dulapurilor pot rămâne deschise în orice poziție și au închidere silențioasă și amortizată.

Pentru farfurii și pahare, folosește un picurator compus din doua piese, cu suport inclus pentru atașarea tăvii.

Un alt element de luat în calcul e funcționarea silențioasă a sertarelor și mobilei care necesită glisiere. Glisiera cu deschidere prin apăsare și închidere amortizată are avantajul unei stabilități crescute și a utilizării silențioase. Montajul e simplu, se face sub sertar, iar glisiera nu este vizibilă.

This image has an empty alt attribute; its file name is 4-1-1024x683.jpg

4 – AMENAJEAZĂ UN COLȚ MAGIC

Un alt mod smart de a îmbunătăți spațiul de depozitare, este folosirea rafturilor și a coșurilor pe șine. Aceste elemente sunt soluția ideală pentru accesul în spații care, altfel, nu ar putea fi folosite, și în care se păstrează adesea condimente, sticle sau ustensile. Sunt o soluție practică, pentru că ascund în cabinet toate aceste lucruri, oferind un acces ușor și rapid, astfel ca tu să menții bucătăria organizată.

Un coș de bucătărie e un element magic pentru organizarea condimentelor. Se montează ușor pe șine culisante cu amortizare, pentru o funcționare excelentă.

5 – PROTEJEAZĂ MOBILA

În timp, mobila se deteriorează dacă nu avem grijă de ea. Așa că e extrem de important să folosim elemente de protecție, cum e spre exemplu tava de protecție pentru chiuvetă.

Alege o tavă pentru picurătorul de vase rezistentă și potrivită spațiului destinat vaselor.

6. FOLOSEȘTE UȘILE DULAPURILOR ALTFEL

Știai că poți să te folosești de ușile dulapurilor, pentru a crea locuri speciale pentru borcane? Suportul pentru borcane se montează pe interiorul ușii cabinetului de bucătărie – sau, dacă dorești, pe perete, și este absolut ideal!

7 –  ÎNTINDE MASA PENTRU TOATĂ LUMEA

De multe ori, uităm cât de importantă e o masă încăpătoare. Atunci când invităm prietenii sau familia la cină, spațiul este esențial pentru confort și pentru a ne desfășura în voie! Chiar dacă ai un spațiu restrâns, nu e imposibil de amenajat o masă încăpătoare. Există elemente care pot ajuta, spre exemplu prinderea pentru masă, care oferă posibilitatea de a prelungi blaturile, sau șinele pentru mese extensibile.

Te-am convins? Intră pe site-ul Bodnar și incepe amenajarea bucătăriei super-funcționale chiar.. acum!

Related posts

Cum să alegi mobila de bucătărie care să îți optimizeze spațiul

Adina Meyers

Sali de baie „verzi”

Adina Meyers

10 sfaturi utile de aplicat in amenajarea bucatariei

Adina Meyers