Într-o epocă în care casele sunt din ce în ce mai mici și, prin urmare, și băile odată cu ele, întrebarea care se pune în mintea multora este cum să faceți ca spațiile mici să pară mai mari.

Cu siguranță, puțini dintre noi au luxul unei case mari, darămite al unei băi somptuoase. Nu există nimic mai puțin relaxant decât o baie mică, înghesuită și dezordonată, și totuși este atât de des un spațiu care este trecut cu vederea în casă. 

Deci, ce ar trebui să faceți cu o baie mică? Din fericire, există idei simple de mobilier de baie și trucuri inteligente de design și stilizare pe care le puteți folosi pentru a crea o baie care cel puțin pare mai spațioasă decât este!

Maximizarea spațiului în băile mici începe, în primul rând, cu o analiză atentă a amenajării băii dumneavoastră.

Luați în considerare amenajarea stil „wet room”

Dacă sunteți în situația de a putea să vă renovați și să vă replombați baia, atunci optați pentru o amenajare în stil „wet room” este o modalitate excelentă de a face ca spațiul din baie să pară mai mare și mai spațios. Amenajarea unei astfel de camere necesită o impermeabilizare extinsă, cunoscută și sub numele de cisternă, dar finalizarea acestui pas înseamnă că baia dvs. mică nu trebuie să fie secționată de mobilier de baie, căzi de duș sau „zone umede”, valorificând la maximum fiecare metru.

Alegeți elemente ascunse

De asemenea, puteți crea spațiu suplimentar în baie luând în considerare accesoriile și amplasarea lor în amenajare. Cererea din ce în ce mai mare de a crea băi mici, dar luxoase, a fost satisfăcută de o abundență de opțiuni de accesorii și mobilier de baie ascunse – de la modele inteligente de WC care ascund țevile inestetice, până la valve de duș încastrate care prezintă doar o placă elegantă și câteva mânere. Instalarea de mobilier și accesorii de baie ascunse, cum ar fi robinetele ascunse, plăcile de culoare și rezervoarele încastrate în perete, toate acestea pun accentul din nou pe pereți și pe gresie și, în cele din urmă, fac ca spațiul să pară mai extins.

Utilizați tonuri albe și neutre

Nu este deloc surprinzător faptul că tonurile albe și neutre dau impresia unui spațiu mai ușor, mai luminos și același lucru se aplică și la designul unei băi mici. Introducerea unei culori deschise în baia dvs. compactă este o modalitate simplă și eficientă de a face ca băile mici să pară mai spațioase. Totuși, un mobilier de baie alb nu trebuie să fie plictisitor – stratificați o paletă albă prin amestecarea texturilor și materialelor prin intermediul culorii. Elevați modesta faianță albă cu un model elegant în formă de spic, rămâneți contemporan cu o unitate elegantă albă lucioasă sau șlefuiți ușor și spălați cu var orice elemente din lemn mai întunecat pentru un aspect Scandi distinct și aerisit.

Luați în considerare un perete de prezentare

Nu lăsați ca o baie mică să vă limiteze alegerea culorilor. Dacă vă lipsește fantezia unui spațiu variat, luați în considerare folosirea unor nuanțe mai închise pe un singur perete pentru a accentua o paletă neutră. Legați această culoare cu accentele din accesoriile din baie pentru a păstra aspectul coerent. Alternativ – jucați-vă cu textura pe peretele dvs. caracteristic – păstrând culoarea consecventă, dar adăugând panouri, lambriuri sau detalii din scândură.

Optați pentru monocromie

Faceți ca o cameră să pară mai mare păstrând culorile consecvente – placarea pardoselii și a unei cabine de duș sau margini de cadă de baie în aceeași culoare vă va ajuta să evitați ca baia dvs. să pară dezordonată și aglomerată. De asemenea, o culoare de la perete la tavan funcționează deosebit de bine în băile înguste pentru a atrage privirea în sus și a crea o declarație care sfidează gravitatea.

Investiți în gresie și faianță de format mare

O idee mai puțin convențională de amenajare a unei băi mici este utilizarea de gresie de dimensiuni mari sau în stil placă. Plăcile de format mare, cum ar fi marmura sau travertinul, atunci când sunt instalate corect, pot face ca baia dvs. să pară mai mare, dând senzația unui întreg fără cusur. Cheia aici este să păstrați chituirea subțire a plăcilor pentru a da efectul unei singure plăci de piatră, mai degrabă decât al unor plăci individuale – făcând ca baia dvs. mică să pară cu totul palatină, precum și pentru a face curățenia mai ușoară. Bineînțeles – nu este nevoie să folosiți marmură adevărată, dacă aveți un buget limitat, plăcile ceramice de format mare, cu imitație de marmură, sunt la fel de eficiente.

Related posts

Criterii care sa te ajute sa alegi plita incorporabila potrivita pentru bucataria ta

Adina Meyers

Ce model de chiuvetă se potrivește într-o bucătărie rustică

Adina Meyers

Și cuptorul incorporabil te poate ajuta să pregătești preparate delicioase

Adina Meyers