Amenajare baie

6 reguli de urmat în alegerea căzii de baie

La funcţionalitatea şi aspectul unei băi contribuie într-o mare măsură cada de baie. Pentru a spori gradul de confort şi totodată pentru a aduce spaţiului un plus decorativ, este esenţial să alegi corect acest element de decor, nu numai în funcţie de propriile preferinţe, ci şi de anumite reguli. Iată-le pe cele mai importante, de care ar fi bine să ţii cont:

REGULA 1. Determină dimensiunile exacte ale spațiului în care vei amplasa cada și apoi ţine cont de instalaţiile sanitare existente. Pentru a evita pierderea timpului, înainte de a începe cumpărăturile, măsoară cu atenție suprafaţa disponibilă pentru cadă. Este foarte important să te gândeşti ce tip de cadă îţi doreşti: încastrată, îngropată, de sine stătătoare etc.

REGULA 2. Analizează avantajele şi dezavantajele materialelor folosite în mod obişnuit pentru realizarea căzilor, pentru a-ţi da seama care este cel mai potrivit pentru tine.

REGULA 3. Găseşte o cadă care să ţi se potrivească perfect. Este foarte important să alegi cada în funcţie de dimensiunile băii, dar şi de stilul de amenajare dorit. În ziua de astăzi, există o varietate foarte mare de forme şi dimensiuni: căzi dreptunghiulare, ovale, rotunde, pe colţ etc. O cadă foarte mare nu reprezintă o alegere practică, având în vedere că este nevoie de mult timp pentru a o umple. În plus, nu este neapărat confortabilă.  

REGULA 4. Atunci când alegi cada de baie, ia în considerare înălțimea și panta spătarului – unele modele au spătarul rotunjit, asigurând un plus de confort. De asemenea, evaluează capacitatea de a-ţi întinde complet picioarele în timp ce stai într-o poziție relaxată, înclinată.

REGULA 5. Ia în calcul în primul rând calitatea și apoi prețul.O cadă ieftină ar putea costa mai mult pe termen lung. În amenajarea băii, aceasta implică o cheltuială majoră, mai ales dacă este încorporată în faianţă. Dacă intenţionezi să o schimbi la un moment dat, va fi imposibil să o scoţi fără să strici câteva plăci de faianţă. Nu uita să compari caracteristicile, calitatea și garanția diferiților producători, pentru a te asigura că alegi cel mai bun produs în ceea ce priveşte raportul calitate/preţ.

REGULA 6. Dacă îţi place să te relaxezi în timp ce faci baie, îţi recomand să prevezi cada cu un sistem de masaj. În funcţie de spaţiul de care dispui, alege cu grijă forma. O cadă nouă poate transforma o baie funcțională într-una pur şi simplu uimitoare.

Text realizat de arhitect Irina Radu
Foto: Pinterest

Related posts

Elemente cheie pentru o baie modernă – Ce obiecte nu ar trebui să lipsească?

Adina Meyers

14 idei de băi diferite placate cu mozaic

Adina Meyers

Transformarea balconului în bucătărie: 5 sfaturi utile

Adina Meyers