Practic

6 lucruri pe care le poti face zilnic pentru a-ti mentine casa mai curata

Se spune in popor ca lucrurile mici fac diferenta. Aceasta zicala se aplica si in cazul curateniei. Sarbatorile vin si este important sa nu iti ingreunezi si mai mult munca.

Urmeaza o curatenie generala insa chiar si in timpul anului aceste recomandari te vor ajuta sa ai casa mai bine ingrijita.  Daca veti tine cont de cateva elemente pe termen lungi veti economi timp. Sa nu mai vorbim de reducerea germenilor si bacteriilor daunatoare care se ascund in casele noastre.

Ordinea incepe chiar de la intrare

Exista un motiv pentru care aceasta zona a casei este un punct fierbinte pentru dezordine, murdarie si germeni! Este o zona traficata de fiecare persoana care intra sau iese. Nu trebuie sa scoateti mopul in fiecare zi pentru a mentine curatenia. Apelati la un retus rapid.

Asigurati-va ca pantofii murdari si cizmele sunt tinute intr-un loc potrivit. Va puteti ajuta de un covoras pentru preveni mizeria. Curatati cu ajutorul unui dezinfectant o data pe zi si clanta usii.

Pentru cele mai bune rezultate, stropiti cu un produs etichetat in mod specific ca dezinfectant, lasati sa stea pe timpul recomandat pe ambalaj si apoi stergeti-l uscat.

Stergeti blaturile de bucatarie

Acestea sunt predispuse la o acumulare de germeni. Pentru a va mentine bucataria mai curata, oferiti blaturilor o stergere rapida in fiecare zi. La fel ca manerele, tot ce trebuie sa faceti este sa le stergeti cu detergent, sa le lasati sa se usuce, apoi sa le aplicati un spray dezinfectant. Daca optati pentru servetele, nu va zgarciti! Utilizati cantitatea necesara pentru a mentine suprafata umeda pentru timpul necesar dezinfectarii.

Usurati-va sarcina de adunare a rufelor

Fiecare membru al familiei trebuie sa devina responsabil pentru ordine si curatenie. Indemnatii sa isi duca in fiecare seara rufele folosite la cosul special pentru haine de spalat. Va recomandam sa investiti intr-un cos care are 2 compatimente: unul pentru haine inchise si unul pentru albituri. Astfel va veti usura munca in timpul selectiei hainelor.

Spala vasele murdare

Nu lasa pe maine ce poti face astazi. Stim ca seara, mai ales, este greu sa te ocupi si de vase din cauza oboselii. Ganditi-va totusi ca farfuriile nespalate lasate peste noapte pot atrage germeni si gandaci. In cazuri exceptionale va recomandam sa le clatiti sub un jet de apa pentru a evita uscarea resturilor alimentare.

Stergeti plita aragazului o data pe zi

Petrecem mai mult timp acasa, in consecinta si aragazul este mai des utilizat. Va puteti usura munca stergand plita o data pe zi. Cu ajutorul unui produs special ori a unor servetele umede dedicate acestei suprafete.

La fel ca farfuriile murdare, mizeria se poate intari si poate fi mai greu de indepartat ulterior. In unele

cazuri, acest tip de murdarie poate afecta chiar si performanta aragazului.

 

Matura podeaua

Inainte de a va retrage la odihna dati rapid cu matura sau cu aspiratorul. Nu trebuie sa o faceti in fiecare camera a casei, ci doar in spatiile cele mai ciruculate de membrii familiei sau de musafiri.

 

 

Related posts

Cum îți poți recondiționa mătura în 2 minute

Adina Meyers

Despre cum poti face ca o camera sa fie mult mai confortabila

Adina Meyers

Sfaturi pentru alegerea parchetului laminat

Adina Meyers