Amenajari Interioare

6 greșeli care îți pot strica electrocasnicele din casă

Sunt scumpe, sunt foarte importante în orice locuință, te ajută să trăiești mai confortabil, însă sunt și expuse problemelor, mai ales atunci când nu sunt îngrijite cum trebuie. Electrocasnicele reprezintă una dintre cele mai importante și costisitoare investiții pe care tu, ca proprietar, le vei face în casa ta. Ceea ce trebuie să știi însă este cum să le îngrijești ca să te bucuri o perioadă cât mai lungă de timp de ele. Altfel, există riscul să te trezești că la un interval scurt de timp trebuie să faci un nou efort financiar considerabil ca să repari ce ai stricat.

 

6 greșeli care îți pot strica electrocasnicele din casă:

 

1. Folosești prize fără împământare

 

În foarte multe case sau apartamente destul de vechi, rețeaua electrică nu este de cea mai bună calitate, iar asta poate fi o problemă mare pentru obiectele electrice și electrocasnice din locuință. Din pricina unor căderi de tensiune pe rețea, te poți trezi în timp cu stricăciuni greu de reparat și vei fi pus în fața faptului că trebuie să îți utilezi din nou o parte din bucătărie. Acesta este și motivul pentru care, înainte de a cumpăra electrocasnice noi, să faci o revizie atentă a rețelei electrice și să-ți pui prize cu împămânatare, ca să-ți protejezi mai bine obiectele din casă.

 

2. Apa din casă nu este de calitate

 

Apa poate fi unul dintre motivele pentru care unele dintre electrocasnicele din locuința ta se strică iremediabil în anumite cazuri. Mai ales în cazul în care observi semne că ai apă dură în locuință, trebuie să fii foarte atent asupra modului în care utilizezi mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase, espressorul și oricare alt obiect care folosește apa de la chiuvetă.

 

3. Nu le cureți destul de des

 

Din lipsă de timp, de energie sau de dispoziție, de multe ori curățenia în locuință se limitează la ștergerea rapidă a prafului de pe rafturi, un aspirator și poate un mop pentru parchet și gresie. Astfel, obiectele electrocasnice rămân uitate și ignorate, iar cu timpul pot suferi probleme din cauza acestui fapt. Curăță cu atenție interiorul cuptorului cu microunde, ia grăsimea de pe aragaz imediat după ce vezi că s-a scurs de la mâncare, curăță interiorul cuvei mașinii de spălat și mai ales cauciucul care asigură închiderea ermetică a acestuia, iar pentru o igienă mai bună, curăță mereu frigiderul de resturi de mâncare și aruncă regulat alimentele pe care nu le vei mai consuma, înainte să facă mucegai.

 

4. Nu le-ai aranjat corect din cauza lipsei de spațiu

 

Lipsa de spațiu într-o locuință este o problemă reală în România. Potrivit unui raport Eurostat, aproximativ 50% dintre locuințele din România sunt prea mici sau suprapopulate, cu mult sub media de la nivelul Uniunii Europene. Însă lipsa spațiului din locuință nu a împiedicat achiziția obiectelor electrocasnice, atât de necesare pentru asigurarea unui anume tip de confort dorit. Din cauza lipsei de spațiu, multe aparate sunt îngrămădite într-o locuință, iar asta ar putea fi o problemă. De exemplu, frigiderul are nevoie de spațiu liber în jurul său, pentru a putea funcționa corect, cel puțin cinci centimetri în lateral și în spate și 2.5 centimetri deasupra sa.

 

5. Le folosești ca spațiu de depozitare

 

Tot din cauza spațiului mic din locuință, unele electrocasnice precum frigiderul, cuptorul cu microunde și mașina de spălat devin destul de ușor și spații de depozitare, ceea ce le va afecta durata de viață. Cuptorul cu microunde, spre exemplu, dispune în partea superioară de ventilație, iar blocarea acesteia cu alimente, cutii sau alte obiecte i-ar putea scurta durata de viață.

 

6. Pui prea multă mâncare în frigider și prea multe haine în mașina de spălat

 

Modul în care utilizezi electrocasnicele este un alt motiv pentru care ele se strică uneori. Atunci când le cumperi, vei primi și o carte dedicată pentru fiecare obiect în parte în care vei vedea care este volumul maxim pe care acestea îl suportă. Pe scurt, câte haine poți pune în mașina de spălat pentru o singură spălare, și câtă mâncare poți pune în frigider și în congelator. Dacă ai depășit volumul recomandat, acestea nu vor mai putea face față.

Related posts

Robotul de bucatarie – un ajutor de nadejde pentru tine

Adina Meyers

Tendințe 2019 – Corpuri de iluminat care dau viață unei camere

Adina Meyers

Schimbarea ușilor: 5 etape de urmat 

Adina Meyers