Amenajare gradina Gradinarit

5 motive pentru care îngrășămintele foliare sunt bune 

Un număr tot mai mare de fermieri caută modalități de a lucra mai ecologic și, prin urmare, apelează la îngrășăminte foliare. Îngrășămintele foliarea sunt, de fapt, instrumentul ideal pentru obținerea celor mai bune rezultate în ceea ce privește protecția mediului.

Pe lângă acest beneficiu ecologic, am dori să evidențiem și alte 5 motive pentru care ar trebui să utilizezi îngrășăminte foliare de la OGORUL.

1. Este cel mai eficient mod de a hrăni recolta

Îngrășămintele aplicate pe sol, interacționează negativ cu solul însuși. Ca urmare, elementele nutritive pot fi limitate și uneori nu sunt disponibile deloc. Acest lucru se aplică tuturor nutrienților, atât elementelor principale, cât și oligoelementelor.

Estimăm că din fertilizarea solului cu elemente principale, doar 5 până la 15% ajunge la plantă. Pentru oligoelemente acest procent este adesea chiar mai mic, uneori nici măcar 1%.

Cum se întâmplă asta? Următorii factori împiedică elementele nutritive să ajungă la plantă:

  • aciditatea solului
  • proprietățile fizico-chimice ale solului
  • textura solului
  • echilibre reciproce între diferitele elemente
  • condițiile meteo

Eficientizarea fertilizării solului este greu de realizat, deoarece nu avem nicio influență asupra acestor factori. Fertilizarea foliară nu depinde de sol și, prin urmare, oferă o alternativă viabilă.

2. Îngrășămintele foliare stimulează dezvoltarea rădăcinilor

Rezultatele testelor și cele menționate în literatura de specialitate respectată, ambele indică faptul că îngrășămintele foliare ajută la creșterea rădăcinilor. Prin urmare, capacitatea totală de absorbție a sistemului radicular crește. Planta va putea absorbi mai multă apă și substanțe nutritive. Ca urmare, planta folosește mai eficient rezervele din sol și îngrășămintele. Nutriția plantelor tale este mai echilibrată și, prin urmare, cresc șansele de a obține o recoltă bună.

3. Compensează activitatea scăzută a rădăcinilor

Există tot felul de cauze pentru care rădăcinile nu se hrănesc bine:

  • infecții ale solului, nematode
  • compactarea solului
  • boli
  • niveluri ridicate de sare

Ca urmare, nu absoarbe nicio cantitate sau o cantitate nesemnificativă de nutrienți, iar cultura va avea mari dificultăți.

Îngrășămintele foliare ajută la hrănirea corectă a rădăcinilor. La urma urmei, fertilizarea prin frunză nu depinde de rădăcini. În acest fel, planta poate să crească, să se refacă și să devină mai puternică.

4. Îngrășămintele foliare elimină multe deficiențe comune

Deoarece fertilizarea solului nu este eficientă, deficiențele apar adesea în timpul ciclului de creștere al plantei. Îngrășămintele foliare compensează absorbția neregulată a solului, care provoacă aceste deficiențe. Capacitatea de schimb de cationi a frunzelor este la fel de puternică ca și cea a rădăcinii. De fapt, ambele organe, frunza și rădăcina, au un potențial de absorbție similar.

Prin urmare, frunzele pot absorbi cantități mari de nutrienți. Aceasta înseamnă că îngrășămintele foliare sunt o modalitate mai interesantă de a administra nu numai oligoelemente, ci și elemente cheie. Astfel evitați deficiențele.

5. Îngrășămintele foliare cresc rezistența plantelor

Plantele bine hrănite sunt mai sănătoase! Sunt mai puternice, mai putin sensibile la boli și au o rezistență naturală mai mare la boli.

Pentru a crește și mai mult această rezistență naturală, recomandăm îngrășăminte foliare cu elemente specifice precum calciu, cupru, siliciu. Aceste elemente nutritive întăresc planta.

De asemenea, recomandăm îngrășămintele foliare pentru plantele care se recuperează după o boală sau un atac dăunător. Recuperarea merge mai repede după un tratament cu pesticide, deoarece au nutrienții necesari.

Ogorul.ro

Pentru asta, îți recomandăm Natural Force. Este un îngrășământ lichid biostimulator atât pentru agricultură organică cât și pentru cea clasică, care conține 31% aminoacizi liberi, o cantitate redusă de peptonă, vitamine, macro și microelemente provenite din proteine vegetale. Datorită unei astfel de compoziții chimice, Natural Force optimizeaza consumul de energie pentru procesele fiziologice, crește rezistența la stres și crește calitatea fructelor.

Așadar, nu mai sta pe gânduri și comandă acum de la ogorul.ro!

Related posts

Uneltele de taiere Fiskars Quantum™ – un pas inainte in design si inovatie

Adina Meyers

Cum obții bronzul perfect chiar la tine acasă? Află AICI toate trucurile!

Adina Meyers

Handmade home! Cum arată apartamentul cu peste 750 de plante al unui model american – FOTO&VIDEO

Adina Meyers