LifeStyle

5 motive pentru a folosi un umidificator în această iarnă

Odată cu venirea vremii reci, s-ar putea să vă gândiți să întindeți mâna spre termostat. Dar nu doar costurile v-ar putea descuraja. Pe măsură ce încălzirea dvs. centrală crește temperaturile din încăperi în interior, aceasta provoacă uscarea aerului, ceea ce poate avea o serie de dezavantaje. În acest caz, un umidificator – un dispozitiv conceput pentru a reumple aerul cu umiditate – poate fi de ajutor. 

Citiți mai departe pentru a afla cum vă poate ajuta un umidificator acasă, pe dumneavoastră și familia dumneavoastră.

5 moduri în care un umidificator ar putea fi util pe timpul iernii

1. Hidratează pielea, buzele și părul

Dacă ați observat vreodată că pielea dvs. se simte mai întinsă, mai uscată sau vă mănâncă mai tare în timpul iernii, este posibil să fi intuit deja că acest lucru se poate datora faptului că vă aflați mai des în interior, în camere încălzite artificial. 

Atunci când aerul este uscat, acesta extrage umiditatea din pielea și părul dumneavoastră. Un umidificator poate ajuta la înlocuirea umidității, lăsând pielea și părul mai moi. Cu toate acestea, dacă părul dumneavoastră este predispus la încrețire atunci când nivelul de umiditate este ridicat, procedați cu prudență.

Un umidificator (împreună cu pauze regulate de la ecran) vă poate ajuta, de asemenea, dacă vă luptați cu ochii uscați, în special dacă stați toată ziua cu ochii la calculator.

2. Ușurează congestia

Umidificatoarele sunt adesea un produs popular pentru părinții cu bebeluși și copii mici, în special dacă micuțul lor se luptă cu un nas înfundat. Dacă aerul este deosebit de uscat, acesta poate usca pasajele nazale – care sunt deja mai înguste la copii în comparație cu adulții – declanșând o producție excesivă de mucus, ceea ce duce la congestie. 

Un umidificator ar putea ajuta la ameliorarea acestei situații și, după cum știe orice părinte, este o soluție mai ușoară decât să încercați în mod regulat să faceți copilul să își sufle nasul.

Dacă dvs. sau copiii dvs. vă luptați în mod regulat cu sângerări nazale, care pot fi, de asemenea, cauzate de mucoasele uscate din nas, ați putea obține o oarecare ușurare și de la un umidificator.

3. Reduce sforăitul

Aveți un partener care vă ține treaz din cauza sforăitului său zgomotos? Dacă este cauzat de congestie, un umidificator ar putea fi de ajutor, deoarece va hidrata gâtul și pasajele nazale, care ar fi putut deveni uscate sau congestionate.

Dar nu uitați că sforăitul poate fi cauzat de o serie de probleme, inclusiv de excesul de greutate, apnee în somn sau fumat, așa că, deși un umidificator ar putea fi de ajutor, nu este un remediu universal.

4. Ajută la reducerea răspândirii virusurilor gripale

S-a constatat că umiditatea scăzută crește capacitatea virușilor de a se răspândi prin aer. Un studiu realizat de un grup de laboratoare din SUA, care a inclus Institutul Național pentru Securitate și Sănătate în Muncă (NIOSH) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a constatat că umiditatea ridicată ar putea reduce rata de infectivitate. 

Studiul a constatat că, dacă nivelul de umiditate din interior este mai mic de 23%, rata de infectivitate a gripei – care reprezintă capacitatea acesteia de a infecta alte persoane prin intermediul picăturilor respiratorii – este cuprinsă între 70% și 77%. Cu toate acestea, dacă umiditatea este menținută peste 43%, rata de infectivitate este mult mai mică – între 14% și 22%.

Cu toate acestea, rețineți că o creștere a umidității nu va împiedica răspândirea tuturor particulelor de virus. Pentru orice virus transmis prin aer, merită întotdeauna să ne amintim mesajele de sănătate publică din epoca Covid și să prindem orice tuse sau strănut într-un șervețel, să ne spălăm pe mâini în mod regulat și să aerisim încăperile, mai ales atunci când găzduiți adunări mari de oameni.

5. Păstrează fericite plantele de apartament

Dacă vi se pare că plantele dvs. de apartament încep să devină puțin maronii și să le cadă frunzele în timpul lunilor de iarnă, ar putea fi din cauză că se usucă. Instalarea unui umidificator poate fi o modalitate bună de a le oferi plantelor umiditatea de care au nevoie, fără a fi nevoie să vă amintiți să le udați la fel de des.

De asemenea, uneori, mobilierul din lemn poate dezvolta crăpături în el, deoarece încălzirea centrală a scăzut umiditatea din încăpere. 

O ceață blândă ar putea ajuta la ameliorarea acestei situații. Rețineți doar că prea multă umiditate poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra mobilierului din lemn. Iar dacă vă așezați aparatul pe o masă din lemn, trebuie să aveți grijă ca picăturile sau scurgerile să nu lase urme de apă.

Related posts

Dansatorii Lord of the Dance sărbătoresc 10 ani de spectacole în România, într-o reprezentație specială, pe 22 iunie, la Arenele Romane

Adina Meyers

Monitoarele inteligente LG seria W53

Adina Meyers

Importanța igienei în industria alimentară

Adina Meyers