Practic

5 îmbunătățiri de care orice casă veche are nevoie

Pregătirile pentru iarnă sunt foarte importante, mai ales dacă ești unul dintre proprietarii care dețin o casă mai veche. De la măsuri de siguranță, la probleme de izolare termică a casei, sunt anumite măsuri care ar trebui luate încă de pe acum, înainte ca frigul să se instaleze definitiv, iar orice formă de intervenție să fie tot mai dificilă. Investițiile aduse într-o proprietate mai veche vor reuși să reducă în timp costurile pentru încălzire, dar și să elimine riscurile producerilor unor probleme mai grave, mult mai costisitoare decât poți suporta din punct de vedere financiar.

 

5 îmbunătățiri de care orice casă veche are nevoie:

 

1. O încălzire mai eficientă

 

Încălzirea unei case vechi în perioada de iarnă este foarte importantă. Cu cât aceasta este mai bine eficientizată, cu atât factura lunară este mai acceptabilă pentru buzunarul tău. Una dintre soluțiile accesibile în cazul în care vrei să renovezi casa pe ultima sută de metri este montarea unui sistem de incalzire electrica prin pardoseala. Fie că vorbim despre parchet sau despre gresie, acest sistem are avantajul de a încălzi uniform casa și de a nu folosi spațiul din locuință în mod inutil, oferindu-ți ție mai mult loc pentru o reamenajare pe gustul tău. În plus, este ușor de montat, nefiind nevoie de angajarea unui specialist pentru acest lucru.

 

2. Reparații complete ale acoperișului

 

Evită să intri în această iarnă fără o verificare atentă a acoperișului casei tale. Un acoperiș care permite apei să se infiltreze va fi o sursă pentru nenumărate probleme care pe timpul iernii se rezolvă extrem de greu și în același timp scump. Cheamă un specialist să își inspecteze acoperișul casei, repară porțiunile care între timp au fost afectate din cauza vremii, iar în cazul în care ai geam la mansardă asigură-te că nu există riscuri ca acesta să permită apei să intre în casă. În același timp, curăță jgheaburile, pentru a permite apei să se scurgă eficient.

 

3. Inspectarea structurii de rezistență

 

Cu cât este mai veche locuința, cu atât o inspecție a structurii de rezistență ar trebui făcută cât mai repede cu putință. În acest fel poți preîntâmpina probleme mai grave, care în timp se pot dovedi extrem de greu și de costisitor de reparat.

 

4. Instalații sanitare și electrice noi

 

Casele vechi vin de obicei cu instalații de aceeași vârstă, motiv pentru care la un interval regulat de timp ar trebui verificate și făcute anumite modificări, dacă este nevoie. Dacă în privința sistemului sanitar din locuință, igiena casei și evitarea unei inundații sunt principalele obiective, atunci când vorbim despre sistemul electric, trebuie să iei în calcul faptul că, anual, în fiecare locuință apar tot mai multe obiecte electrice și electrocasnice, care suprasolicită destul de mult sistemul electric.

 

5. Schimbarea ușilor și ferestrelor

 

Pentru o eficiență energetică mai bună a casei, ar trebui să iei în calcul în această toamnă schimbarea ușilor și ferestrelor. Vorbim, desigur, atât despre ușile de la intrare în casă, cât și despre cele din interiorul locuinței. Atât geamurile, cât și ușile ar trebui să se închidă ermetic și să nu permită curenților de aer să circule prin locuință (fenomen care aduce mai multe grade în minus în casă și o factură mai mare la încălzire).

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Africa Studio

Related posts

Cum să construiești o pergolă

Adina Meyers

Si copii merita o baie a lor

Adina Meyers

O bucatarie prietenoasa ca natura

Adina Meyers