O casa devine acasa atunci cand ne primeste cu multa caldura la sfarsitul fiecarei zile, atunci cand ne da o stare de bine si atunci cand ne face sa ne simtim in siguranta, ca intr-un cocoon. Iata pe scurt cum puteti sa va transformati locuinta intr-un camin adevarat, care sa emane naturalete si confort.

1. Alegeti finisaje naturale. Mizati pe caldura si frumusetea lemnului masiv, daca vreti sa creati un decor primitor si cat mai aproape de natura. E drept ca veti scoate ceva mai multi bani din buzunar pentru un parchet si o tamplarie din lemn masiv, insa avantajele pe care le veti avea pe termen lung sunt incomparabile. Va veti bucura de un camin sanatos, caruia lemnul ii va da trainicie, caldura si un farmec aparte (pe care materialele artificiale nu au cum sa le ofere).

Citeste si: Cum incalzesti atmosfera de acasa

2. Asigurati un fundal prietenos! Inspirati-va din bogatia de culori pe care o pune la dispozitie mediul inconjurator. Apelati in special la bejuri, marouri, alburi si pasteluri, care sunt ideale pentru a contura o atmosfera placuta si linistita, propice relaxarii.

3. Si la capitolul mobilier, lucrurile stau simplu: principalul criteriu in functie de care trebuie sa-l alegeti este confortul. Canapelele si fotoliile cu tapiterie textila, accesorizate cu perne moi si placute la atingere, sunt preferabile celor din piele sau imitatie de piele, care induc senzatia de raceala si rigiditate indiferent de sezon.

Citeste si: Decor de toamna – idei usor de pus in practica

4. Dati importanta cuvenita accesoriilor textile (paturi, pleduri, covorase, pernute, draperii, perdele), avand in vedere ca sunt responsabile intr-o mare masura de confortul si caldura ambientului. Si in acest caz, acordati prioritate materialelor naturale, precum lana, bumbacul, inul, matasea.

5. Suplimentar, faceti loc in decor si altor obiecte din acelasi registru: cosuri din nuiele, decoratiuni din lemn sau impletituri naturale, aranjamente din crengute, ghivece cu plante, vaze cu flori.

Pont

Dintr-o amenajare cosy nu are cum sa lipseasca un semineu cu lemne, care va crea o atmosfera calda si intima. Acesta va deveni, cu siguranta, locul cel mai atractiv din locuinta, mai ales in serile reci de iarna, cand va reuni in jurul lui toata familia.

Idee
Imbracati ghivecele si cescutele de ceai in hainute groase, de lana. Puteti tricota chiar voi simpaticele imbracaminti! Astfel, veti avea satisfactia si bucuria ca ati facut aceste lucrusoare cu propriile maini.
 

Sursa: arhiva Casa Mea

Related posts

O casa simpla din Baia Mare

Adina Meyers

O casa in desert

Adina Meyers

Cum alegi un candelabru de cristal care sa se potriveasca locuintei tale

Adina Meyers