Amenajari Interioare

5 culori moderne care se potrivesc de minune în casele vechi

Culorile îndrăznețe nu sunt doar pentru casele noi. Dacă sunt folosite corect, pot face chiar și o clădire istorică să arate ca în ziua în care a fost construită!

Pentru a dovedi, iată 5 culori moderne care se potrivesc de minune în casele vechi:

1. Galben crom

Când locuința de la țară  a președintelui american Thomas Jefferson a fost renovată în 2010, diningul albastru a fost văruit în galben crom, născând controverse în lumea designului. În ciuda aspectului modern, culoarea păstrează aspectul autentic al încăperii. Ba chiar istoricii au descoperit că Jefferson însuși a folosit această culoare în 1815, la scurt timp după ce aceasta fusese inventată în Franța. Încearc-o și tu!

2. Mentă proaspătă

Verdele mentă e foarte popular de ceva vreme încoace. Și nu e greu să vedem de ce. Această culoare suavă ne duce cu gândul la saloanele pariziene de odinioară, reușind să arate la fel de fresh și astăzi.   

3. Roz somon

Dacă ai impresia că roz e prea dulce, iar portocaliu prea riscant, încearcă o combinație între aceste culori. Deși folosită rar, această nuanță vibrantă de somon e o alegere neașteptată care, însă, funcționează perfect!

4. Bleumarin dens

Această culoare închisă poate fi extraordinar de modernă sau perfect adaptată „lumii vechi”, în funcție de cum o pui în valoare. În combinație cu un mobilier antic, bleumarin va da un aspect dramatic oricărei camere.

5. Albastru azuriu

Culorile inspirate din natură sunt mereu actuale. Această nuanță pastelată de albastru arată bine atât într-o casă nouă, cât și într-una de la începutul secolului.

Sursa: House Beautiful

 

Related posts

Penthouse – Interior Store – Mamaia

Adina Meyers

Noi tendințe în mobilier. Colecția nouă de la Elvila, devotată spiritului românesc

Adina Meyers

Grinzile, un plus de valoare pentru interior

Adina Meyers