Ai căutat-o vreme îndelungată și, în sfârșit, ai găsit-o. Este localizată în zona voiai să locuiești, este spațioasă și compartimentată exact așa cum trebuie și deja te gândești cum vei amenaja fiecare cameră.

Dar înainte de a semna actele pentru achiziția casei, ar fi bine să te asiguri că este totul în regulă în ceea ce privește structura ei. Până la urmă, câteva măsuri de precauție în plus nu strică niciodată. Tocmai din acest motiv, ți-am pregătit o listă de lucruri pe care să le verifici înainte de a achiziționa un imobil recent construit.

 

Izolația termică

Dacă ai prins construcția încă de la început, poți verifica ce materiale se folosesc și cum se desfășoară lucrările de izolație termică. Acest procedeu te va ajuta pe viitor să eficientizezi costurile de întreținere și să previi deteriorarea pereților. De exemplu, din cauza umezelii, pot apărea igrasia și mucegaiul și pot fi afectate mobila, parchetul și structura pereților.

Este recomandat ca imobilul să se izoleze la interior și exterior, pentru a fi cât mai bine protejat. De asemenea, când vine vorba de izolația casei, ar fi bine să iei în calcul alegerea unor materiale ignifuge.

Sistemul de încălzire a casei

Centralele termice se numără printre cele mai populare opțiuni în ceea ce privește încălzirea casei. Totuși, trebuie să fii atent la modul în care sunt instalate și la verificările care se fac atunci când sunt puse în funcțiune. Va trebui să aibă o autorizație ISCIR făcută de o firmă care va evalua toate detaliile tehnice.

Centralele termice pot fi pe lemn sau pe gaz, ambele dând un randament foarte bun în case. Cele pe gaz sunt mai practice, pentru că nu trebuie să fie încărcate în mod constant cu lemne, cum se întâmplă cu celelalte. Centralele termice pe lemn, pe de altă parte, sunt o opțiune de luat în considerare în zonele în care nu există o rețea de distribuție a gazelor.

Un alt factor important este puterea centralei termice alese. Dacă vrei să investești într-o casă de peste 200 de metri pătrați, cea mai bună variantă de încălzire este o centrală termică pe gaz cu putere mare, de peste 45 KW.

Calitatea acoperișului

Este esențial să verifici acest element de bază în protejarea casei tale, pentru că în mod sigur nu vrei să te trezești cu inundație sau frig în casă. Acoperișul trebuie să fie bine izolat și să nu aibă fisuri, dar și să fie construit din materiale rezistente și să aibă țiglele montate cum trebuie, astfel încât să învelească suprafața casei.

De asemenea, asigură-te că există un sistem de degivrare pentru acoperiș, pentru a îndepărta gheața și zăpada, prevenindu-se astfel deteriorarea structurii sale.

 

Instalația electrică și rețeaua de apă

Dacă știi un electrician de încredere, cel mai bine ar fi să îi ceri ajutorul pentru evaluarea instalației. Verifică panoul electric, siguranțele, contorul, circuitele, prizele și tensiunea din ele.

Apoi, uită-te la starea conductelor de apă, la cum este făcută îmbinarea conductelor de branșament, astfel încât să nu existe fisuri. Dacă sunt foarte vechi și ruginite, acestea se pot sparge în orice moment și vei fi nevoit să suporți costuri suplimentare de reparație sau chiar înlocuire a lor.

Related posts

Tigla metalica poate influenta valoarea estetica a constructiei. Afla cum?

Adina Meyers

Echilibrul perfect intre prea cald si prea rece

Adina Meyers

Proiect de casa: locuinta unifamiliala cu accente frantuzesti

Adina Meyers