Amenajari Exterioare

4 avantaje ale pavajului din beton vibropresat

Alegerea unui material potrivit pentru pavaj te poate pune în dificultate, pentru că ai la dispoziție mai multe variante, iar producătorii se întrec să își laude marfa. Astfel, poți opta pentru beton, asfalt, piatră naturală, pavele vibropresate sau alte materiale, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje. Astăzi, ne vom ocupa de pavelele vibropresate și îți vom arăta de ce mulți le consideră materialul ideal pentru pavaje.

Sunt rezistente și ușor de manevrat

Aceste calități se datorează procesului de producție specific, în cursul căruia se folosește minimul necesar de apă. Aceasta este amestecată cu betonul, care se toarnă, apoi, semiuscat în matrițe de oțel ce dau forma pavelelor. După turnarea în matrițe, betonul este prelucrat cu o presă hidraulică vibropresoare, de aici venind și denumirea materialului. Sub acțiunea presei, betonul se comprimă, iar apa este eliminată, procedura conferind rezistență sporită pavelelor. Astfel, acestea au un grad de rezistență de trei ori mai mare decât betonul turnat. Totodată, pavelele vibropresate se manipulează ușor și nu se sparg în timpul operațiunilor de încărcare-descărcare sau în timpul montării.

Aderență sporită

Unele materiale devin alunecoase sub acțiunea umezelii, de aceea, un astfel de pavaj devine chiar periculos în perioadele ploioase. Cu pavelele vibropresate, riscul unor accidente din această cauză este inexistent, acestea având o suprafață care își păstrează aderența în orice condiții. Astfel, nu trebuie să-ți mai faci griji când uzi grădina ori gazonul, sau când afară plouă cu găleata, pentru că pavajul umed nu se va transforma în patinoar. Specialiștii în amenajări exterioare chiar recomandă folosirea acestui tip de pavele pentru zonele de lângă piscină și cele din vecinătatea spațiilor udate des.

Se instalează ușor

Datorită modului în care sunt realizate și a manevrabilității, pavelele vibropresate se montează foarte ușor, putând fi îndepărtate cu aceeași ușurință. Astfel, când e nevoie de reparații pe o suprafață pavată cu acest material, trebuie doar să îndepărtezi pavelele din zona de lucru, pentru ca, apoi, să le montezi la loc după ce termini, iar totul să arate ca înainte. De asemenea, în cazul în care dorești să înlocuiești pavajul sau piesele deteriorate, operațiunea nu îți va da mari bătăi de cap.

Calitate la preț redus

Pavajul din beton vibropresat presupune costuri mai mici de achiziție și de instalare, având, totodată, mai multe avantaje față de variantele mai scumpe. Astfel, pavelele vibropresate sunt accesibile ca preț, investiția în materiale fiind mai mică decât în cazul pavajelor realizate din asfalt, beton sau piatră. Pe lângă faptul că nu necesită lucrări speciale și are costuri de instalare reduse, pavajul de acest tip poate fi folosit imediat după ce pavelele au fost montate. Asta spre deosebire de asfalt sau beton, la care este nevoie să aștepți un timp până când poți face primii pași pe el.

Pavele vibropresate pot fi folosite și în alte amenajări în afară de pavaje. Astfel, poți construi din ele mici garduri despărțitoare, jardiniere și chiar o bancă.

Așadar, pavelele vibropresate sunt materiale care conferă eleganță, rezistență și o durată de viață ce se întinde pe parcursul a cel puțin 20 de ani. Aceste calități sunt caracteristice și unui pavaj realizat dintr-un astfel de material. Indiferent de cât de intens este traficul pe care îl suportă și indiferent de condițiile meteo, un astfel de pavaj nu îți va crea probleme pe tot parcursul perioadei de utilizare.

 

 

 

Related posts

Care sunt accesoriile care nu ar trebui sa iti lipseasca de pe birou

Adina Meyers

Testeaza produsele Gardena pe www.hailacasa.ro!

Adina Meyers

În Constanţa: o casă cu două curţi foarte bine amenajate

Adina Meyers